e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěžní léto: Expedice industriální i nedotčenou krajinou

publikováno: 23.7.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Výlety nedotčenou přírodou i nevšední industriální krajinou – to jsou zážitky, které nabízí na svých cestách Offroadsafari. Čekají vás tajná místa, která jinak nepoznáte, terénní auta a zasvěcení průvodci. Offroadsafari věnovalo do našeho soutěžního speciálu 4 vouchery na výlet podle vašeho výběru. SOUTĚŽ SKONČILA

„Návštěvníkům představujeme okouzlující Krušné hory protkané štolami, třetihorní sopky Českého středohoří, stratovulkán Doupovských hor a mezi tím Mosteckou uhelnou pánev plnou obřích povrchových dolů a chemického průmyslu,“ říká o výletech jeden z průvodců, zakladatel projektu Offroadsafari, Martin Bareš a dodává: „Offroadsafari ukazuje to, co v turistických průvodcích nenajdete, bereme hosty na místa, která často zůstávají skrytá i místním obyvatelům a vyprávíme jejich příběh.“ Jezdí se v terénních autech na jinak nedostupné lokality a na výletech vás budou doprovázet průvodci, kteří tuto krajinu a její historii znají lépe, než kdo jiný.

soutez_offroadsafari_2.jpgZe začátku se výlety zaměřovaly především na unikátní industriální krajinu Mostecka – k nejoblíbenějšími výletům patří trip Uhelným Mosteckem nebo úplná novinka v nabídce Stezky uhlí těžba z blízka. Tento výlet vás zavede přímo do dolu za plného provozu, kam se jinak nepodíváte. Milovníci vojenské historie vyráží po stopách druhé světové války na Mostecku. Ostatně svůj hlavní stan rozbilo Offroadsafari v protileteckém krytu RICO z druhé světové války v přádelně, která tehdy nesla jméno Marbach a Riecken. Právě zde na Šumné dnes začínají tyto historické výlety po válečných stopách v krajině.

Postupně přibyly další trasy do krušnohorského podzemí, sopečnou krajinou Českého středohoří či do opuštěných Doupovských hor. „Pořádáme výlety, kde je možné něco zažít na vlastní kůži – rýžovat granáty, pátrat po pokladech s detektorem kovů, ochutnávat zdejší skvělé pivo a víno,“ dodává Martin Bareš. Pokud se chcete o prázdninách přidat, vyberte si některý z výletů na www.offroadsafari.cz. Ale neváhejte, bývají rychle obsazené.

SOUTĚŽ:

Od: 23.7.2018

Do: 29.7.2018

Otázka: Jak se původně jmenovala továrna, v jejímž protileteckém krytu má Offroadsafari zázemí? Správná odpověď byla: továrna Marbach a Riecken.

Cena: 2x výlet pro 2 osoby s Offroadsafari dle vlastního výběru s termínem do konce roku 2018.

Jak hrát: Přejděte na facebookový profil magazínu e-region.cz, dejte mu like, a v soukromé zprávě (abyste nenapovídali ostatním) pošlete správnou odpověď. Pokud nemáte facebookový účet, zašlete odpověď na adresu obsah@e-region.cz. A nezapomeňte dát like také Offroadsafari, kde si můžete prohlédnout spoustu fotek z výletu, který vás čeká.

Kompletní pravidla a pokyny, jak soutěžit, najdete v článku Soutěžní léto: Jak hrát?