e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní lounské vábení: ohňostroj se poprvé přesune na sobotu

publikováno: 23.7.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Letní lounské vábení, největší městská slavnost v Lounech, která proběhne od 14. do 16. srpna, má už od počátku prázdnin svoji konkrétní podobu a dolaďují se spíše jen detaily. Na co se mohou návštěvníci těšit a jaké jsou novinky, prozradil tajemník komise Letního lounského vábení Michal Ovšonka.

"Novinkou letošního ročníku je program, který proběhne v Sokolovně. Ponese název Tančírna 1. Republiky a je určen pro ty, kteří mají chuť si zatančit či si jen během nedělního odpoledne poslechnout trochu hudby. Tančírna je v programu zařazena na nedělní odpoledne, kdy od 14,00 hodin vystoupí Lounská třináctka, od 16,00 hodin Clarinet Society a od 18,00 Big Band Milana Bitnera," říká za pořadatele Michal Ovšonka. Po roční pauze jsou do programu opět zařazena studentská divadelní představení, a to v sobotu ve Vrchlického divadle, kde budou k shlédnutí hry Lucerna a Když básník, tak prokletý. 

"Tradiční oslava řeky Ohře se uskuteční již v pátek večer a populární ohňostroj naopak v sobotu večer. Letošní ročník nabídne i malou odpočinkovou zónu, kterou zajistí telefonní operátor, který má v Lounech jedno ze svých sídel. Zóna se bude nacházet na křižovatce ulic Pražská a Jakoubkova, připraveny budou různé hry, posezení, a podobně," dodává Ovšonka. Za zmínku stojí jistě i přesunutí rockové scény, která nebude připravena u Vrchlického divadla, ale podruhé v historii Letního lounského vábení v areálu Stromovky. 

Mezi hudebními hosty programu budou například Ewa Farna, Monkey Business, Miroslav Paleček, Laura a její tygři. V doprovodném programu kromě oblíbených dračích lodí nechybí ani turistický pochod, cyklojízda, turnaje v házené a volejbalu, rybářské závody. Podrobný program vám přineseme v následujících dnech.