e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V kláštereckém parku dnes začínají tvořit sochaři

publikováno: 23.6.2016, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Klášterci nad Ohří dnes začíná sochařské sympozium ve dřevě nazvané Paměť krajiny. Sochaři budou tvořit v areálu zámeckého parku až do 29. června. Součástí sympozia jsou také tvůrčí dílny na výrobu ručního papíru, které budou probíhat o víkendu. Na fotce dovezené kmeny, z nichž budou sochaři vytvářet svá umělecká díla.

Účastníci sympozia budou pracovat v plenéru až do středy 29. června, vždy od 9,00 do 18,00 hodin. Letošním tématem sympozia ve dřevě je voda. Poslední den ve 14,00 hodin se koná vernisáž vzniklých děl. V průběhu sympozia bude probíhat i hlasování diváků a také můžete navštívit výstavu soch v salla tereně v zámeckém parku. Představé se díla těchto autorů: Paolo Vivian, Naruo Nishimura, Jan F. Kovář, Markéta Váradiová, Jana Křížová, Kamila Housová Mizerová.

Tvůrčí dílny budou probíhat ve spolupráci s Dílnou ručního papíru Litoměřice v sobotu a neděli 25. a 26. června. Po oba dny je od 10,00 do 12,00 hodin na programu dílny pro děti a rodiče nazvaná Ruční papír a papírovina, od 14,00 hodin pak Batika na papíře. Vstup je 100 Kč pro dospělé, 30 Kč pro děti.