e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pohárové zlato, stříbro i bronz z jihu Čech pro HKC

publikováno: 23.6.2015, kategorie: Sport, autor: Dušan Matouš

Sdílet: facebook twitter google+

Na motokárovém okruhu Hradiště u Písku se o víkendu jel další podnik Poháru Autoklubu České republiky a mostecký HKC Raing Team tu opět sbíral body i cenné kovy. Naprostým suverénem se stal Valter Vlk, který v přípravné třídě Školní 50 nenašel přemožitele. Marek Boris Machulda pokračoval v honbě za body v prestižní KF3 a vyjezdil stříbro. Malý Moskvan Matvej Sonkin v Baby 60 dokázal v silné konkurenci ukořistit bronz.

Proměnlivé počasí na členité písecké trati jezdcům rozhodně nic neulehčilo, nicméně střídání mokra a sucha představovalo výzvu. Valter absolutně bez zaváhání vyhrál kvalifikaci a poté i dvě bodované jízdy i závěrečné superfinále. Sám školák přiznal, že pro něj velikou motivaci představovalo nedávné setkání s pilotem Tomášem Engem. "Tomáš mi před týdnem poradil, jak jezdit ještě rychleji. No a fungovalo to," nechal se slyšet šestiletý závodník.

Marek Boris Machulda se držel na špici v téměř dospělé třídě KF3 a po druhém nejrychlejším čase z kvalifikace dojel třikrát za sebou druhý i v bodovaných závodech.

Matvej Sonkin byl třetí v měřené jízdě, potom třetí a druhý v závodech a vše završil bronzem i v superfinále. Potvrdil tak tendenci postupného zrychlování a tedy dobře rozjeté sezóny. Sébastien Šťastný si držel stabilní výkony a po páté pozici z kvalifikace zajel i dvě pátá místa v závodech a vše završil čtvrtým místem v superfinále.

"Pro kluky to byla skvělá příprava na příští víkend, kdy se do Písku vrátíme, abychom se účastnili už třetího podniku oficiálního Mistrovství České republiky," řekl trenér Ivan Houzák. "Tím, že jsme zase obsadili kompletní podium, dáváme najevo, jak důsledná a cílevědomá je jezdecká příprava v naší HKC Akademii motorsportu. Měli jsme i pověstné sportovní a technické štěstí, nepotkaly nás žádné nečekané problémy. Takže největší potíž představovalo počasí. Ale to dopadalo i na soupeře, takže podmínky měli všichni stejné. Na závody šampionátu budeme každopádně odjíždět zdravě namotivovaní," dodal.