e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Strupčice ovládlo fotbalové šílenství

publikováno: 23.6.2011, kategorie: Sport, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Obec na pomezí Chomutovska a Mostecka se změnila v nejfotbalovější vesnici v regionu. Poprvé v historii klubu postoupil A tým do krajského přeboru a B tým do okresního. Takový úspěch už strupčičtí fanoušci samozřejmě ihned oslavili, ale hlavní akce jsou naplánovány na víkend 24. až 26. června, kdy SK Strupčice připomene úctyhodných 80 let od založení.

Oba týmy dospělých SK Strupčice postoupily do vyšší soutěže, navíc krátce před velkými oslavami osmdesátého výročí. Fotbalovou hymnu místních mužstev zná snad už každý občan nazpaměť.

Hraje se snad i ve škole místo zvonění,“ vtipkuje starosta Strupčic Luděk Pěnkava, ale dodává, že nadšencům vyhrává v mobilech. „Nikdo z nás se nevzdává… jako lvi bojujem!“ burácí hlasy urostlých chlapů ze skupiny Alkehol, která hymnu před dvěma lety složila pro Strupčice zadarmo.

V pátek 24. přijede hvězdný Arabela team a utká se na zeleném trávníku se starými bardy ze Strupčic. Proti nim bude stát například mistr Evropy z roku 1976 Antonín Panenka, hokejista Tomáš Vlasák, zpěvák Kamil Emanuel Gott či herec Roman Skamene. Pozoruhodné utkání, ve kterém se s dlouholetou kariérou rozloučí místní hráči Luděk Pěnkava a Lojza Římal, začne v 18 hodin. Poté budou návštěvníky bavit umělci z Arabela týmu a hodinu před půlnocí zahraje Queen revival. Tancechtiví budou mít příležitost užít si diskotéky až do rána.

Sobota bude patřit 62. ročníku Memoriálu hrdinů. V 11 hodin se utkají SK Strupčice, ZČE Plzeň, HC Benzina Litvínov (složená ze současných i bývalých hráčů) a mužstvo chorvatského partnera z třetí ligy NK Orkan Dugi Rat. Večer se koná taneční zábava, během níž budou strupčičtí hráči dekorováni jako postupující, a největší osobnosti klubu budou slavnostně uvedeny do nově vzniklé Síně slávy strupčického fotbalu.

V neděli si zahraje od 13 hodin omladina, proběhnou turnaje mladší přípravky a mladších žáků mezi týmy SK Strupčice, VČSA Ervěnice, Čechie Hrušovany, FC Chomutov. Po skončení si děti užijí zábavu u bazénu - soutěže, trampolínu, skluzavku a diskotéku. „Oslavy budou monstrózní, však si je naši fotbalisté za letošní úspěchy zaslouží!“ dodává starosta obce.