e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Labská stezka je připravená na sezónu, otevře nové úseky

publikováno: 23.5.2020, kategorie: Turistika, autor: Magdalena Fraňková

Sdílet: facebook twitter google+

Labská stezka, jedna z nejoblíbenějších evropských dálkových tras, se blíží v Ústeckému kraji svému dokončení. Aktuálně jsou ve výstavbě dva úseky, které by měly být kompletně dokončeny na podzim. Na některých dílčích částech se ale možná cyklisté projedou už v létě.

V letošním roce se pracuje v trase Třeboutice – Křešice – Nučnice a Račice – Hněvice. „Labská stezka je jedním z nejlepších turistických produktů v Ústeckém kraji, o čemž svědčí i řada místních i zahraničních ocenění. V současné době může být ideálním lákadlem pro návštěvníky z celé republiky, protože nabízí možnost pohybu na čerstvém vzduchu v příjemném a rozmanitém prostředí, přitom v komfortním provedení a se stále rostoucí nabídkou gastronomie a dalších služeb a zážitků,“ řekl náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

Dokončením rozestavěných částí bude dokončen úsek stezky procházející Ústeckým krajem v celkové délce 96 km. Ústecký kraj do výstavby investoval více než 400 milionů korun. Ekonomický přínos cyklostezky pro region byl na základě loňského šetření spočítán na cca 60 milionů korun za sezónu. V současné době se právě cykloturistika může stát motorem místního cestovního ruchu.