e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den s Lafarge cementárnou

publikováno: 23.5.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Milena Hucanová

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 28. května otevře cementárna v Čížkovicích u Litoměřic opět své brány veřejnosti. Den s cementárnou zaměřený na poznání provozu výroby cementu nabídne bohatý program pro děti i dospělé. Pro velký zájem v minulých letech bude možné absolvovat komentovanou prohlídku cementárnou motovlakem anebo pěší prohlídku s návštěvou výměníku a řídicího střediska.

Letošní ročník je také ve znamení oslavy partnerství. Centrum pro náhradní rodinnou péči z Litoměřic, které cementárna podporuje od samého začátku, letos slaví 10 let. Návštěvníky seznámí se svojí činností a úspěchy v oblasti adopce a pěstounské péče. Svůj pěvecký talent zde též představí dívka Sára, která žije v pěstounské péči. Další novinkou bude opičí dráha cementárnou pro děti. „Přemýšleli jsme o tom, jak obměnit trasu pro děti tak, aby byla stále ještě naučná, ale mnohem více zážitková a tak jsme pro ně připravili opičí dráhu. Budou se moci sklouznout z výšky jako z výměníku, zažít, jak to asi vypadá v rotační peci, zkusit si, jak funguje cementový mlýn,“ říká Milena Hucanová, manažerka komunikace. Děti budou opět soutěžit o sladkosti a o hodnotnější ceny se bude losovat.

Den s cementárnou začne v 10,00 hodin, ve 12,00 hodin program zpestří Divadlo Víti Marčíka, po němž v 13:30 zahraje skupina Jelen. Dále se mohou návštěvníci těšit na vystoupení se psem – Dogdancing, Ptačí hrátky, které připravují ornitologové, lezeckou stěnu či biatlonovou střelnici. Podrobný program naleznete na www.lafarge.cz

P.I.