e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na tento víkend – 25. až 27. května

publikováno: 23.5.2012, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Blíží se dětský den, a tak se se to ve víkendovém programu dětskými akcemi jen hemží. Kromě velké Bambiriády v Chomutově si mohou děti užívat na zámcích v Korozlukách a Libochovicích, v teplickém muzeu, na lounském koupališti... Živo bude tentokrát hlavně v Teplicích, kde začíná lázeňská sezóna.

Živá zahrada
Zámek Korozluky u Mostu chystá již potřetí loutkový open air festival nejen pro děti Živá zahrada, spojený se zámeckým dětským dnem. Brány zámku se otevřou 27. května v 10,00 hodin a program potrvá do 17,00 hodin. Kromě loutkových pohádek a her čeká dětské návštěvníky řada dílen, pouťových atrakcí, soutěží, vystoupení pouliční kapely, výstava žáků ZUŠ Most.

Zahájení lázeňské sezóny
Živo bude o víkendu v Teplicích, kde se pravidelně na zahájení lázeňské sezóny sjíždí tisíce hlavně hudebních fanoušků. Program nabídne řadu akcí pro děti i dospělé, hlavním tahákem jsou ale koncerty – letos uslyšíte Čechomor či kapelu Žlutý Pes nebo Ivu Bittovou. Na jedné z mnoha scén vystoupí také místní soubory a žáci zdejších škol, v zámecké zahradě si užijí hlavně děti, na zámeckém náměstí zas ožije řemeslný trh... Kompletní program najdete na našem webu.

Májové workshopy
Ve skanzenu Stará Ves v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově pokračují májové dílny. Tentokrát si můžete 26. května od 14,00 hodin vyzkoušet drátkování a další výtvarné techniky. Program je určen pro děti i dospělé a je zdarma, platí se pouze vstup do zooparku.

Muzejní noc
Po Žatci a Lounech se Muzejní noc přesouvá do Teplic, kde program začíná už v 15,00 hodin dětskou muzejní nocí. Noční prohlídky letos doplní Opera Buffa o nalezení teplických pramenů. Více se dočtete v článku Muzejní noc oživí opera o pramenech.

Bambiriáda
V Chomutově na Kamencovém jezeře se v pátek a sobotu představí desítky volnočasových aktivit a programů pro děti v rámci tzv. Bambiriády. Děti čekají různá vystoupení, soutěže, ukázky sportů, tanců, skautské stanové městečko, indiáni, hasiči a navíc soutěž Piráti na jezeře. Kompletní program najdete v pozvánce.

Grilování na hipodromu
Na Hipodromu v Mostě se v sobotu 26. května otevře nová pikniková zóna. Otevření ve 14,00 hodin bude součástí odpoledne nazvaného Grilování s Polreichem, kdy v grilování pod dohledem odborné poroty změří síly šest regionálních restaurací a v závěru proběhne kuchařská show Zdeňka Polreicha.
Na hipodrom můžete vyrazit ale už dopoledne – od 8,00 do 12,00 hodin budou probíhat farmářské trhy.

Pivní slavnosti
Pivovar Kahan z Mostu pořádá druhý ročník pivních slavností. Program bude probíhat v sobotu 26. května odpoledne před kinem Kosmos v Mostě. Pro návštěvníky bude připraveno staročeské tržiště, soutěž minipivovarů, dětské atrakce, klauniáda (od 14,00 hodin) a pohádka (od 16,00 hodin). Dospělým zahrají harmonikáři, Divadlo „M“ předvede písničky Karla Hašlera a v 19,00 hodin zahraje Děda Mládek Illegal Band.

Fotbalový turnaj
Divadelní kopačka 2012 aneb fotbalový turnaj osobností se koná v neděli 27. května od 10,00 hodin na Benediktu v Mostě. O pohár budou soutěž týmy divadel v Mostě, Mladé Boleslavi, Činoherního studia v Ústí nad Labem a tým České televize.

Jarní SlunoHrad
V romantických prostorách Horního Hradu u Stráže nad Ohří se v sobotu 26. května koná hudební festival Jarní SlunoHrad. Trochu nekonformní přehlídka začíná již v 11,00 hodin a kdo zahraje, si můžete přečíst zde.

Tour de Kids
Cyklistický závod pro děti startuje v neděli 27. května na Náměstí 1. máje v Chomutově. Regitrace bude probíhat od 11,00 do 13,15 hodin, start závodu je naplánován na druhou odpoledne. Zúčastnit se mohou už batolata na dětských odstrkovadlech, starší děti pak na kolech. Soutěž doplní zábavný program.

Dětský den v zámeckém parku
Státní zámek Libochovice zve všechny děti v sobotu 26. května od 13,30 hodin sportovně kulturní odpoledně plné pohádkových postav, her, soutěží, pohádek, tance i zpěvu. Během celého dopoledne probíhá v parku také kulturní program - divadlo pro děti, tvořivá dílna, malování na obličej.

Dětský den na koupališti
Další dětský den je naplánován na neděli 27. května na Městském koupališti v Lounech. Vstup je zdarma a děti čekají hry, skákací hrad, hod sekyrkou, střelba lukem, nafukovací skluzavka, šermíři, pěnové dělo, loďky, rytířské souboje, práce potapěčů, hasičů, modelářů... Program proběhne od 13,00 do 17,00 hodin.

Dětský den v parku
Tradiční dětský den v Olejomlýnském parku na Kotenově hřiště v Jirkově se koná v neděli 27. května od 10,00 hodin. Den bude plný her a soutěží, děti ke svému svátku po splnění úkolů dostanou sladkost, malý dárek a buřta, kterého si budou moci opéci na ohni. Na akci vystoupí mažoretky.

Antikotel
V Lounech v areálu na Bahně se koná přehlídka lounských kapel Antikotel 2012. V pátek 25. května se hraje od 17,00 hodin a hostem večera bude pražská kapela Vltava, po níž čeká návštěvníky fireshow. Sobotní program začne ve 13,30 hodin divadlením představením souboru Klouzák z Postoloprt. Jako host vystoupí večer Hudba Praha. Vstupné je 200 korun.