e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

U Plazíka bude vystavovat Stanislav Kožený

publikováno: 23.4.2016, kategorie: Výstavy, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 30. dubna bude v Galerii U Plazíka v Peruci slavnostní vernisáž druhé letošní výstavy fotografií. Po domácí začínající fotografce Vendule Zrůstové se tentokrát představí Stanislav Kožený s výstavou fotografií Peruc a krajina Středohoří. 

Narodil se 1. března 1948 v Karlových Varech. V roce 1988 ukončil studium fotografie na Institutu výtvarné fotografie při Moravsko-slezské universitě v Opavě. Dlouhodobě se věnuje krajinářské, portrétní a dokumentární fotografii.  Tak vznikly soubory krajin z Lubenecka, Karlovarska, soubor portrétů osobností výtvarného směru, dokumentární soubor z cyklu karlovarské čtvrti Rybáře, série fotografií z Karlovarského filmového festivalu, soubor fotografií z prostředí jazzové hudby. V poslední době se věnuje fotografování krajiny Českého středohoří a dokumentování české vesnice ze kterého vzniká soubor o zemědělských strojích s využitím prvků světla, stínu a barvy k vytváření abstraktní emotivní fotografie. Po roce 1990 vstupuje do Unie výtvarných umělců a vykonává tzv. svobodné povolání jako fotograf. Vystavoval již na 10 autorských výstavách, 6 společných výstavách a dalších výstavách s jazzovou tematikou a tematikou filmových festivalů. 

Jak už bylo řečeno, vernisáž výstavy proběhne 30. dubna ve 14,00 hodin. Výstava potrvá do 26. června 2016 a bude přístupná o víkendy a svátky od 10,00 do 17,00 hodin, nebo i po domluvě na mobilu 605 345 804. Jen pro připomenutí - Městys Peruc leží 15 km východně od Loun, pokud použijete železnici, je zastávka na trati Louny - Slaný.