e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival divadel pro mladé nejen věkem začne na Den dětí

publikováno: 23.4.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Braumová

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční divadelní festival Young for young pozvesvé fanoušky do Městského divadla v Mostě i do Divadla rozmanitostí od 1. do 4. června 2016. Diváci se mohou těšit na Městská divadla pražská, Divadlo Bolka Polívky, Západočeské divadlo Cheb, studentská představení Pražské konzervatoře, VOŠ herecké a pohádky Divadla D21 a Divadla Buchty a loutky. Vstupenky budou v prodeji od 20. dubna.

Zahájení festivalu proběhne 1. června, tedy na Den dětí. Podle toho divadlo volilo středeční program: O dopolední a polední program pro děti se postará Divadlo rozmanitostí. V 9,00 hodin začíná pohádka Kocour v botách a ve 14,00 Dětský den s Nedloubej se v nose. Odpoledne od 18,00 hodin je pro rodiče s dětmi na Velké scéně naplánováno představení Fimfárum v podání Západočeského divadla Cheb.

Zároveň ve foyer divadla vznikne interaktivní výstava z kulis a rekvizit, které se v průběhu let objevily v inscenacích MDM. V Divadle rozmanitostí budou vystavené návrhy od dětí a žáků z okolí Mostu k pohádce O dvanácti měsíčkách.

2. červen přivítá na jevišti Rozmáňa Divadlo Buchty a loutky a jejich Norskou pohádku. Komorní scéna MDM uvede absolventské představení VOŠ herecké z Prahy – Smrtelné hříchy. Večer na Komorní scénu divadla zavítají Městská divadla pražská s inscenací Kdo se bojí Virginie Woolfové? s Veronikou Kubařovou a Veronikou Gajerovou v hlavních rolích. Před představením převezme cenu Forever Young Alois Švehlík.

Třetí den festivalu zahájí v Divadle rozmanitostí Divadlo D21 a jejich Malá mořská víla pro nejmenší. Na Komorní scéně MDM tentokrát přivítáme Divadlo Na Rejdišti Pražské konzervatoře s představením V Římě na place byla legrace aneb Chudák Pseudolus. O večerní program se postará mostecká činohra s inscenací Podivný případ se psem.

Závěrečný, sobotní den bude ve znamení workshopů a prohlídek divadla. Milovníci tance se mohou těšit na lektora Michala Mášu. Divadlo rozmanitostí uvede nejnovější pohádku O dvanácti měsíčkách. Závěrečným představením festivalu bude inscenace DNA Divadla Bolka Polívky se samotným panem Polívkou v hlavní roli. 

Foto: Z loňského ročníku festivalu, kde si převzala cenu Forever young Iva Janžurová.