e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínov dnes čeká rozhodující zápas, fandit se bude všude

publikováno: 23.4.2015, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Utkání, které rozhodne o mistrovi hokejové extraligy, začíná dnes v 17,20 hodin v Třinci. Oba týmy zatím vyhrály tři finálová utkání, takže se rozhodne až při tom posledním. Litvínovsko i Mostecko žije hokejem a fandit můžete na mnoha místech. Malíř Roman Franta svou dnešní vernisáž Nebreč! Don't cry! v Radničním sklípku přejmenoval na "Na play off v Litvínově nebreč!"

Litvínovští hokejisté vyrazili k finálovému zápasu do Třince již ve středu, a to letecky. Proč vysvětlil manažer klubu Robert Kysela. "Možnost pro lepší regeneraci hráčů a minimalizování únavy v sérii, která jde už do sedmého zápasu. Doprava po dálnici je problematická, byly na ní znovu otevřeny opravy a cesta by mohla trvat třeba i osm hodin. Chtěli jsme proto udělat maximum pro dobrou přípravu hráčů. Ani nevím, kdy jsme naposledy v naší lize k utkání letěli, možná ještě ve federální lize do Košic či do Popradu," řekl.

Fandit můžete přijít přímo na litvínovský zimní stadion, kde se bude zápas přenášet na velkoplošné obrazovky. Stejně jako při předchozích finálových zápasech můžete bouřlivou atmosféru zažít i na Prvním náměstí v Mostě.

Ve sportovním duchu se ponese také plánovaná vernisáž děl akademického malíře (a sportovce, jak zdůraznila Dáša Wohanková z Městského úřadu v Litvínově) Romana Franty, naplánovaná v Radničním sklípku od 18,00 hodin. Jeho výzva "nebreč" tak bude snad znamenat "nebreč štěstím".