e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den sokolnictví na Horním hradě

publikováno: 23.4.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Alena Svobodová

Sdílet: facebook twitter google+

Na poslední dubnový víkend si na Horním hradě připravili akci s dravci. Ve spolupráci se záchrannou stanicí dravců a sov Merlin a pod patronací ministra zemědělství Petra Bendla se koná Den sokolnictví a lovectví, sobota 28. dubna od 10:00 do 17:00 hodin. Připomínkou starého loveckého umění si přiblížíme život a úlohu dravců v krajině. Poučení v zábavné formě, velká hra pro děti.

Den sokolnictví a lovectví se u nás na hradě tradičně těší přízni velkých i malých návštěvníků a proto i letos pro vás připravili setkání s opeřenci ze záchranné stanice dravců a sov Merlin. Uvidíte celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, lovečtí psi, kuna, expozice sokolnických potřeb – pohromadě pro vás bude vše, co je jinde jen těžko možné spatřit a zažít!

Úvod bude patřit přednášce s praktickými ukázkami o Historii lovectví a sokolnictví, historických loveckých metodách – kopí, prak, luk, kuš, smyčky, lep, dravý pták a sokolnictví, lovecký pes – až po nástup střelných zbraní a zánik starých metod.

Připravena je i velká hra pro děti s mnoha zastávkami a úkoly s lovem a sokolnictvím spojenými.

Letošní  novinkou bude účast záchranné stanice p. Karla Bobála z Tachova, takže se to na hradě nebude hemžit jen opeřenci, ale i ochlupenci! S sebou kromě zvířátek přivezou výstavu s fotografiemi záchranných projektů, kterých se účastnili.

Cílem záchranných stanic pro handicapované živočichy je uzdravit zraněná zvířata a umožnit jejich návrat do volné přírody.