e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Od Dne Země ke Dni dětí aneb Máme rádi přírodu

publikováno: 23.4.2010, kategorie: Vzdělávání, autor: Ingrid Čejková

Sdílet: facebook twitter google+

Už jen zhruba 14 dní zbývá do uzávěrky 16. ročníku výtvarné, literární a fotografické soutěže Máme rádi přírodu pořádané Hnutím Brontosaurus. Téma letošního ročníku je "Dech přírody". Děti, ale i středoškolská a vysokoškolská mládež mohou své práce zasílat na adresu kanceláře Hnutí Brontosaurus do 3. května. Vyhlášení výsledků pak proběhne v Brně u příležitosti Dne dětí.

Zájemci o zapojení do soutěže si mohou vybrat z více než 20 tematických podkategorií. Soutěž si klade za cíl oslovit širší spektrum dětí a mladých lidí s tématy ochrany přírody a vztahu člověka k ní. "Věřím, že všechny děti mají naději se v soutěži umístit. A pro ty, které na stupně vítězů nedosáhnou, připravujeme malou pozornost a poděkování. Také všem účastníkům zašleme nabídku aktivit k poznávání a ochraně přírody," říká organizátorka soutěže Ingrid Čejková.

Mladí tvůrci mohou své práce zasílat na adresu Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 10, Brno, 602 00. Po jejich zpracování a vyhodnocení komisí budou organizátoři soutěže všechny kontaktovat. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne u příležitosti Dne dětí v Mahenově knihovně v Brně 6. června. Práce budou následně vystavovány na nejrůznějších veřejných akcích.

Informace na webu: brdo.brontosaurus.cz.