e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kraj znovu vyhlásí kotlíkové dotace

publikováno: 23.3.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Obyvatelé Ústeckého kraje budou moct i letos získat dotace na výměnu kotlů na tuhá paliva za účinné nízkoemisní, které budou méně zatěžovat ovzduší. Nová žádosti by mohl krajský úřad začít přijít někdy na přelomu dubna a května. Vloni uspělo přes 400 žadatelů, kteří dotaci rozebrali během jediného měsíce.

"Na druhou výzvu bude alokováno 30 milionů korun s tím, že ministerstvo i kraj přispějí stejnou výší finančních prostředků, tedy 15 miliony," informovala tisková mluvčí krajského úřadu Magdalena Hanáčková. Rozděleno bude tedy o 10 milionů více než v loňském prvním kole, o které byl mezi obyvateli kraje enormní zájem. Dotace na nízkoemisní kotle se pohybovaly od 15 do 60 tisíc korun.

"Vyhlášení výzvy je plánováno už na přelom dubna a května, do té doby ji musí ještě schválit Rada Ústeckého kraje. Žádosti se budou podávat v písemné podobě na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Veškeré materiály související s výzvou budou uveřejněny na webových stránkách www.kr-ustecky.cz a Státního fondu životního prostředí České republiky www.sfzp.cz," doplnila Magdalena Hanáčková.