e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Luboš Andršt oslaví v Teplicích 35 let kapely

publikováno: 23.2.2015, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na turné k 35. výročí založení kapely zavítá do teplického Jazz clubu Luboš Andršt Blues Band. Koncert se koná v pátek 27. února.

Luboš Andršt je všestranný hudebník čerpající inspiraci především z oblasti blues a jazzu, i když svou tvorbou občas zabrousí také do etnické hudby či klasiky. Na hudební scéně působí už poměrně dlouhou dobu, za kterou spolupracoval z mnoha špičkami nejen české jazzové a rockové scény. Z domácích umělců je třeba zmínit například Martina Kratochvíla, Jiřího Stivína, Michala Prokopa či Emila Viklického. Ze zahraničních osobností zase Toto Blanke, Tonyu Graves, Paula Jonese či B. B. Kinga. Česká bluesová legenda, kytarista Luboš Andršt a jeho Blues Band se představuje s vynikajícím zpěvákem a hráčem na klávesy Janem Holečkem. 

Co chystá Jazz club v Teplicích dál? V březnu se můžete těšit na Phila Shoenfelta, Ivana Hlase, Jiřího Schmitzera a Mirka Kemela s Vladimírem Javorským. Prohlédnout si můžete také exklusivní výstavů obrazů Vladimíra Franze a fotografií Idy Saudkové, která bude v klubu k vidění do konce března. Psali jsme o ní v článku V Jazz clubu se představí muzikant Spálený, fotografka Saudková a malíř Franz.