e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pozvánka na vernisáž

publikováno: 23.2.2011, kategorie: Výstavy, autor: Jitka Bažantová

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum v Teplicích Vás srdečně zve na vernisáž výstavy akademické malířky Dagmar Boehmové - Ohlédnutí, která se koná ve čtvrtek 24. února 2011 v 17 hodin ve výstavních místnostech teplického zámku, Zámecké náměstí 14, Teplice. Regionální muzeum v Teplicích touto výstavou připomíná loňské životní jubileum teplické malířky a grafičky, která je veřejnosti známá především svými lyrickými litografiemi.

Osobité pojetí pointilismu i tlumená barevnost dala jejím figurativním grafickým a malířským dílům zvláštní tichou atmosféru, která se neztratila v žádném z oblíbených námětů.

D. Boehmová je absolventkou Akademie výtvarných umění v Praze, ateliéru monumentální malby prof. Jakuba Obrovského, ve kterém získala základ ke klasické figurální tvorbě, a rovněž několika semestrů jevištního výtvarnictví na DAMU.

Do Teplic přišla v roce 1953 a následující desetiletí se věnovala volné i veřejné tvorbě a v teplické sklárně také tvorbě propagační. Dílo D. Boehmové patří k teplické nedávné výtvarné historii, benefiční výstava však nepochybně osloví i  výtvarnou současnost.

Výstavu uvede kurátorka výstavy PhDr. Bohuslava Chleborádová.
Výstava potrvá do 27. března 2011.
Otevřeno: út - pá 12 - 17 h, so a ne 10 - 12 a 13 - 17 h.