e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Britský bigbít na mosteckém Benediktu

publikováno: 23.1.2019, kategorie: Hudba, autor: Tomáš Ondrášek

Sdílet: facebook twitter google+

Poctivý bigbít plný energie z britských ostrovů čeká posluchače v pondělí 28. ledna na dalším z hudebních večerů na mosteckém Benediktu. Se svým českým bandem dorazí z anglického Brighton muzikant Mike Ross.

V Mostě se Mike Ross Band objeví jen deset dní po účasti na tradičním The Great British Rock And Blues Festival, na němž zahrály špičky současného anglického bigbítu - Status Quo, Nine Below Zero, Animals či Kim Wilson.

Jeho psychedelická sóla připomenou kytary amerických hipíků konce 60. let, v emotivním hlasu uslyšíte vášeň Otise Reddinga, v písničkách si připomenete hypnotický rytmus Boba Dylana a taneční hity Creedence Clearwater Revival. Vydal tři CD, je držitelem několika britských hudebních cen v různých kategoriích a jeho koncerty jsou výletem do historie rocku - od mississipské delty v roce 1920 až po žhavého rhythmandbluesového křiklouna Joe Cockera. V listopadu vydané CD Mahogany Drift dostalo v recenzi anglického Classic Rock Magazine neuvěřitelných 9 z 10 hvězdiček.

Koncert Mike Ross Bandu ve složení Mike Ross: kytara, zpěv, Tomáš Liška: basa, Roman Vícha: bubny, začíná v pondělí 28. ledna v 19,00 hodin v hotelu Benedikt v Mostě. Vstupné je 220 Kč.