e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Štědrý den v chomutovském stylu – živý betlém i lití olova

publikováno: 22.12.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Věra Usťaková

Sdílet: facebook twitter google+

Již tradičně na Štědrý den naplní chomutovské náměstí radostná Vánoční atmosféra od samého dopoledne. K vidění zde totiž bude živý betlém a to včetně Ježíška. Poklonit se mu v průvodu přijdou Tři králové na koních spolu s anděly, řemeslníky, hospodářkami a chasníky, ale i s Vámi, pokud se budete chtít připojit a přivítat právě narozeného Ježíška.

Nedílnou součástí jsou i muzikanti, kteří svojí radost vyjádří rozezněním svých nástrojů a hlasů v melodiích vánočních koled.

Událost je příjemným zpestřením Vánoc jak pro děti, tak pro dospělé. U betlému se totiž často shledávají s přáteli i rodinou a mají příležitost si popřát krásné svátky před usednutím ke štědrovečerní hostině a ke stromečku s dárečky.

Betlém je umístěn na náměstí 1. Máje v Chomutově, první průvod vychází v 11,00 a poslední v 14,30 hodin.

Krom živého betlému zde bude ke zhlédnutí i mechanický betlém. Zvídavé dušičky si budou moci nechat vyvěštit litím olova, co je čeká v příštím roce. A ti, kteří již viděli zlaté prasátko, se budou moci občerstvit něčím k snědku či zahřát se svařáčkem, pro děti bude k dispozici teplý mošt i čaj. 

Foto: Radovan Smokoň