e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec se příští rok pustí do zámeckého nádvoří i parku

publikováno: 22.12.2015, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Klášterečtí zastupitelé schválili rozpočet na příští rok, který počítá s příjmy téměř 190 milionů korun. Opravy se příští rok dočká nádvoří kláštereckého zámku i cesty v parku. Město chce také pokračovat v přípravě na modernizaci sportovního areálu, vybudování in-line dráhy a stavbu muzea.

"Více peněz je vyčleněno zejména na opravy a údržbu majetku města. Odbor výstavby a rozvoje města tak bude hospodařit s prostředky o 69 % vyššími, než tomu bylo letos," říká mluvčí klášterecké radnice Radka Hodicová. V plánu je například oprava nádvoří kláštereckého zámku a cest v zámeckém parku, nátěr střechy zimního stadionu nebo oprava instalací - elektro, voda, kanalizace - v kulturním domě. Investice počítají také s dokončením dopravního hřiště a opravami komunikací. "V plánu je i zahájení prací na koncepci cyklodopravy ve městě," informovala Hodicová. 

V roce 2016 by také měly pokračovat projekční práce, které by měly významně zlepšit turistickou atraktivitu města, ať už jde o modernizaci sportovního areálu, vybudování in-line dráhy pod Královéhradeckou ulicí nebo přestavbu historického Weberova domu na muzeum města. Rada už vyhlásila výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace nového muzea. Více o plánech města na vybudování vlastního muzea se dočtete v článku Klášterec chce mít vlastivědné muzeum.