e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. listopadu

publikováno: 22.11.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední víkend před začátkem Adventu se už chtě nechtě plní vánočními akcemi. Z těch nevánočních můžeme nabídnout kouzelnický karneval, svatokateřinské slavnosti nebo festival knihy.

Kateřinské slavnosti
V sobotu 25. listopadu se zámek Krásný Dvůr návštěvníkům otevře na oslavu svátku svaté Kateřiny. Jarmark i prohlídky už budou mít trochu adventní nádech. Dozvíte se nejen o svaté Kateřině, ale i o Adventu. Akce začíná v 11,00 hodin a podrobnosti se dozvíte v článku Zámek Krásný Dvůr oslaví svatou Kateřinu

Adventní neděle
Přestože Advent začíná až 3. prosince, už tuto neděli 26. listopadu odstartuje svůj adventní program skanzen Stará Ves v zooparku v Chomutově. Od 14,00 hodin si můžete přijít vyrobit adventní věnce při vůni svařeného vína a dalších dobrot. Další akce budou pokračovat 3. a 10. a 17. prosince vždy od 14,00 do 17,00 hodin.

Rozsvícení stromu
Už na svatou Kateřinu, 25. listopadu se rozsvítí vánoční strom na Mírovém náměstí v Bílině. Program začíná v 15,00 hodin a zakončí ho ohňostroj.
Další strom se rozsvítí v sobotu 25. 11. v Petrohradě, program začíná v 15,30 hodin na dětském hřišti. Čeká vás vystoupení dětí, pečené vánočky, svařák i tradiční jarmark.

Kouzelnický karneval
Velký podzimní kouzelnický festival se koná v pátek 24. listopadu od 17,00 hodin ve Středisku volného času v Mostě. Program začne vystoupení The Fact Most, poté následuje kouzlení s Hopsíkem, módní přehlídka masek a rozdávání cen, též malování na obličej. Vstupné 60 Kč dítě, 30 Kč doprovod, děti si mohou vzít masku.

Sport
V neděli 26. listopadu se od 15,00 hodin koná na teplickém fotbalovém stadionu utkání FK Teplice a FC Viktoria Plzeň.
Středisko volného času v Mostě hostí o víkendu mistrovství České republiky v billiard hockey, šprtci a air-hockey.
V pátek 24. listopadu můžete od 20,15 využít nabídku Městského zimního stadionu v Lounech a přijít na večerní bruslení. 

Oslavy hokeje
Klášterecký hokej slaví 60 let. Oslavy se budou konat v hokejové hale v sobotu 25. listopadu od 13,00 hodin. Na programu je turnaj v minihokeji, předání ceny města a utkání staré gardy. Vstup zdarma.

Vánoce v muzeu
V budově kostela svaté Kateřiny v historické radnici na náměstí v Chomutově se otevře každoroční výstava Vánoce v muzeu. Na vernisáži, která začíná v sobotu 25. listopadu od 10,00 hodin vystoupí Loutna česká. Podrobnosti o výstavě a doprovodných akcích ve Speciálu Vánoce v muzeu.

Předvánoční koncert s rozsvícením
V sobotu 25. listopadu se koná v Opočně u Loun v kostele Nanebevzetí Panny Marie od 16,00 hodin předvánoční koncert sopranistky Pavlíny Senič a jejich hostů. V 16,45 hodin následuje setkání u vánočního stromu na návsi a je rozsvícení za pěveckého doprovodu. Následovat bude ohňostroj u rybníka.

Den pro dětskou knihu
Z pohádky do pohádky je podtitul 11. ročníku celorepublikové akce podporující dětské čtenářství. Ve všech prostorách lounské knihovny bude na neděli 26. listopadu připraven program nejen pro dětské čtenáře – Velké vědomostní zápolení, soutěže, hry, písničky, pohádky, opékání vuřtů, výroba placek, malování zvířátek, prodej knih aj. Vstup zdarma, začátek ve 14,00 hodin.

Slam poetry
Do Chomutova opět zavítají ti nejlepší z české slam poetry včetně finalistů mistrovství ČR. Organizátoři z Večerů jinak do Sklepení osudu na 24. listopadu připravili večer plný poezie a recitačních výkonů. Akce začíná ve 20,00 hodin a vstup je za stokorunu. V Chomutově v pátek vystoupí performeři Dr. Filipitch, Tukan, Klára, Rajm a Fogl. Celý koncept večera je založen na soutěži s jednoduchými pravidly. Básníci nesmějí mít rekvizity a musejí nabídnout pouze sami sebe. Jejich umělecký a recitační výkon pak hodnotí porota, kterou tvoří všichni diváci. Sklepení Osudu najdete pod Čajovnou Alibaba, Revoluční 48.

Foto: www.hopsik.cz.