e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cena za nejlepší videoklip zůstává v Mostě

publikováno: 22.11.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Magdaléna Jenčíková

Sdílet: facebook twitter google+

Vyhlášeny byly výsledky už pátého ročníku FESTKLIPu – festivalu videoklipů regionálních kapel. 28 přihlášených klipů hodnotila odborná porota, hlasovali i lidé po internetu. Mostecký hip-hopový raper Pechi vydal v létě své debutové album. Teď získal cenu odborné poroty za nejlepší videoklip ke skladbě z alba Back To The Basics.

V porotě přitom i letos zasedl hudební producent Míra Kuželka, kameraman Martin Studecký a hudebník Jan Pimper.  Na druhém místě skončili Pomalu Plující a jejich klip Vzpomínky, třetí byli FDK – The First Dream.

„Letos bylo opět z čeho vybírat. Kapely posílají čím dál zajímavější videa. Nechybí v nich kreativita a už dávno neplatí, že klipy musí točit jen profesionálové. Často jsou to věci dělané přímo kapelou, točené třeba i na foťák, proto je ta originalita daleko větší. Letos jsme posuzovali dokonce dva klipy, které si vytvořili studenti,“ říká k letošní nabídce jeden z porotců, mostecký muzikant Míra Kuželka. 

Hlasování po internetu se zúčastnilo celkem 2 233 lidí. Pro větší objektivitu bylo možné z jedné IP adresy hlasovat pro klip pouze jednou. Vítězem se v této kategorii stali chomutovští  X - Left to Die, pro které hlasovalo 678 fanoušků.