e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nový pořad planetária - blíží se konec světa?

publikováno: 22.11.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Zdeněk Tarant

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecké Planetárium, které sídlí v kupoli kulturního domu Repre, už zase promítá pro veřejnost. Až do konce roku 2012 bude v Hvězdném sálu promítat pro veřejnost pravidelně každou sobotu, od 15,00 hodin pohádky pro děti a od 16,30 hodin premiérový program pro veřejnost s názvem “Konec světa NEBUDE”. Pokud má pořad pravdu, můžete na něj přijít dokonce v Den D 21. prosince.

V pořadu jsou vysvětleny všechny tři scénáře možného konce světa, které jsou z astronomického hlediska nepravděpodobné i když mediálně proslulé. Program "Konec světa v roce 2012 NEBUDE", aneb jak to vlastně celé začalo, je cestou po zajímavostech hvězdné oblohy. Kromě mostecké oblohy ukáže divákům i neznámý pohled do hlubin vesmíru. Program poutavou formou seznamuje s hlavními poznatky lidstva, které o vesmíru získalo a které by každý z nás měl znát. Chybět nebudou ani zajímavosti, animace a krátké filmy z historie poznávání vesmíru, historie kosmonautiky a poznávání planet. Program je doprovázen animacemi a videoklipy posledních poznatků astronomie.

Zároveň vás planetárium zve na mimořádné promítání programu Konec světa NEBUDE v onen DEN “D”, tedy v pátek dne 21. 12. 2012 od 16,30 hodin. Kdo přijde pietně oblečen, tedy v černém nebo se smuteční páskou, jak se na konec světa patří, získá 50% slevu vstupného.

Další informace o programech na http://www.hotel-cascade.cz/planetarium/