e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecká Diakonie pořádá pochod a vypisuje sbírku šperků

publikováno: 22.10.2019, kategorie: Pro děti, autor: Petr Hofman

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecká Diakonie se připravuje na vánoční dílničky, tradiční sbírku „Dobrovolnictví je šperk!“ a navíc zve děti a rodiče na dobročinný pochodu na Šibeníku v Mostě, který se bude konat ve čtvrtek 24. října odpoledne. Kromě procházky děti čekají i úkoly a pohádkové postavy.

Pochod startuje na Šibeníku v 15,00 hodin, kdy si můžete s dětmi užít podzimní odpoledne plné zábavy a pohybu. Akce se koná v rámci kampaně Říjen pro neziskovky.

„Kromě pochodu samotného bude pro děti připraveno 12 tematických stanovišť, kde budou plnit rozličné úkoly. Stanoviště pro děti připravujeme, stejně jako loni, se studenty Střední pedagogické školy Most, kterým tímto děkujeme. Nenáročná trasa letos povede okolo mosteckého kopce Šibeník, se startem i cílem u skateparku,“ uvedla ředitelka Diakonie Most Markéta Strížová. Na pochod je možné se přihlásit přes formulář na webu most.diakonie.cz. Těšit se můžete na různé pohádkové bytosti, například lesní víly, strašidla, čarodějnice či upírky. 

Kromě pochodu se středisko mostecké Diakonie připravuje i na předvánoční akce. Na měsíc říjen Diakonie Most vypsala již třetí ročník tradiční sbírky šperků na podporu dobrovolnického centra. „Stejně jako v minulých letech nám můžete pomoci tím, že nám věnujete náhrdelníky, náušnice, prstýnky nebo přívěšky, které už sami nevyužijete, ale někomu dalšímu udělají radost. Letos nově sbíráme kromě šperků i látky, vlnu, bavlnky případně další dekorační materiály, ze kterých budeme společně s našimi klienty a dobrovolníky tvořit různé vánoční dekorace," uvedla Markéta Strížová.

V loňském roce prodávala Diakonie Most své výrobky a šperky hned při několika příležitostech, například na adventních trzích na Novém Hradě v Jimlíně, na adventních trzích na 1. náměstí v Mostě či Fler jarmarku v Litvínově.

V případě zájmu je možné věci nosit buď na recepci Občanské poradny Most, Business Centrum 5. patro, tř. Budovatelů 2957, Most, nebo do Azylového domu v ulici Mikoláše Alše 3274, Most (možnost přinést nonstop). Výtěžek z prodeje výrobků a šperků bude použit na podporu a zlepšování služeb Diakonie Most.

Foto: Diakonie Most.