e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovský zámek oslaví sklizeň a řemesla

publikováno: 22.10.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Sváteční pondělí 28. října si můžete užít na zámku Valdštejnů v Litvínově, kde se koná Oslava sklizně a řemesel. V parku a na nádvoří bude probíhat jarmark, v zámku různé tvůrčí dílny a také soutěž o nejlepší litvínovské jablko.

Pokud se chcete 4. ročníku soutěže zúčastnit, je třeba předat v pondělí v 8,30 hodin 15 ks vypěstovaných jablíček. Jablka pak budou vystavená v přízemí zámku, kde je mohou návštěvníci hodnotit. Vyhodnocení soutěže proběhne v 16,30 hodin.

Po celý den, od 9,00 do 17.00 hodin probíhá v zámeckém parku a na nádvoří jarmark se vstupem zdarma. V parku také můžete využít jízdy na koních.

Program vyvrcholí lampionovým průvodem, který skončí ve Voigtových sadech ohňostrojem s hudbou k 30. výročí sametové revoluce.

Program v zámku Valdštejnů:
vstupné 30 Kč 
9,00 - 17,30 hodin - Výstava aranžovaných květin litvínovských květinářství

9,00 - 16,00 hodin - Rautis Poniklá - ozdoby ze skleněných perlí - prodej i dílničky 

9,00 - 17,30 hodin - Řemeslné dílničky pro děti i dospělé - práce se dřevem, práce se sklem, dlabání dýní (v ceně vstupenky), výroba jablíček ze špachtlí  (v ceně vstupenky)

9,30 hodin - Tři čuníci Nezbedníci - pohádka Divadla rozmanitostí Most pro děti od 3 let

Další program:
11,00 a 15.00 hodin, Zámecký park - Šou kozy Julinky. Edukativní a zážitkový program o tom, jak kozy žijí, čím se živí, jaké mají vlastnosti a co se mohou naučit. Po každém vystoupení se s nimi mohou děti pomazlit nebo je nakrmit. 
18,00 hodin, sraz před zámkem Valdštejnů v Zámeckém parku - Lampionový průvod s dechovým orchestrem ZUŠ Litvínov. Průvod projde nám. Míru, ul. Kostelní do Voigtových sadů u ČSOB.
18,30 hodin, Voigtovy sady - Ohňostroj s hudbou k 30. výročí sametové revoluce

Ilustrační foto: Ade760NYC from Pixabay.