e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nejlepší posádky The Most Rally si rozdělí 60 tisíc korun

publikováno: 22.10.2016, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

První tři posádky v kategorii vozů s oběma poháněnými nápravami a první tři posádky v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou volného sportovního podniku The Most RALLY #1 získají finanční odměnu. Závod se pojede v areálu mosteckého autodromu jako rallyexhibice v sobotu 29. října.

V každé z obou kategorií si vítězná dvojice odveze prémii 15 tisíc korun, jezdci s navigátory na druhých místech 10 tisíc korun, bronzovým posádkám pak náleží 5 tisíc korun. „Motivace je o to zajímavější, že všichni účastníci závodu jsou osvobozeni od startovného. Mysleli jsme i na diváky, kteří mají vstup do areálu autodromu také zdarma,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Soutěž zahrnuje dvě okruhové rychlostní zkoušky na tři kola s asfaltovým i šotolinovým povrchem, každou z nich posádky absolvují dvakrát. Z hlediska bezpečnosti má mostecká rally proti tratím v otevřeném terénu obrovskou výhodu. Obě trasy rychlostních zkoušek vedou po dráze a obslužných komunikacích uzavřeného okruhu. Nehrozí tak střet s vozem, který by se například dostal mimo trať. 

Výhodou uzavřeného okruhu je i možnost uspořádat v sobotu pro diváky celodenní bohatý doprovodný program. Těšit se mohou na řadu atrakcí včetně dětského dopravního hřiště, motokárové dráhy, dráhy pro čtyřkolky či zázemí s občerstvením a nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů.

Více informací a přihlášky na www.autodrom-most.cz.