e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Aida od Verdiho digitálně v žateckém divadle

publikováno: 22.10.2009, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Po sobotním prvním přenosu mohou návštěvníci žateckého divadla zhlédnout 24. října od 18:45 hod. další neméně známou a oblíbenou operu, kterou je tentokrát Aida od Giuseppe Verdiho. Tentokrát se setkáme s vojevůdcem Radamesem, který doufá, že díky úspěšnému vojenskému tažení se bude moci oženit s dívkou Aidou. Aida je v Egyptě otrokyní, ale nikdo neví, že je dcerou etiopského krále Amonasra. Právě proti němu povede Radames válku.

Těšit se můžete na opravdu velkolepé a výpravné scény. V italském znění se zde představí Violeta Urmana, Dolora Zajick, Johan Botha, Carlo Guelfi a další. Zájemci si mohou na plátně přečíst anglické ale i české titulky. Předpokládaná délka tohoto přenosu bude v rozsahu čtyř hodin. Očekávány jsou dvě přestávky.

Každý návštěvník pak dostane program s kompletním dějem opery. Do konce roku uvede Městské divadlo v Žatci ještě dva přenosy. V listopadu to bude Pucciniho Turandot a těsně před vánoci pak Hofmanovy povídky od Jacquese Offenbacha. Připomeňme si, že přenosy jsou na plátno vysílány ve vysoké obrazové kvalitě a za doprovodu prostorového zvuku.

V předprodeji jsou stále k zakoupení abonetní vstupenky za výhodnou cenu, která vám ušetří až 250 Kč. To znamená že můžete zhlédnout jeden přenos téměř zdarma. Jednotlivé vstupenky jsou k zakoupení na pokladně žateckého divadla za 280,- Kč. Další informace o projektu Met In HD najdete na stránkách www.divadlozatec.cz