e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobrou chuť! V Teplicích a Lounech se konají festivaly jídla

publikováno: 22.9.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu můžete vyrazit do dvou měst na festivaly jídla a pití. Centrum Teplic se zaplní v pátek 24. září stánky s mnoha chutěmi, čeká vás vaření se známými osobnostmi a přednášky o jídle a zdravém životním stylu. V neděli 26. září pak podzimní částí pokračuje Lounský food festival.

Teplický Jarmark chutí zahrnuje nejen jídlo, ale také přednášky o zdravém životním stylu a zábavný program pro děti. Na náměstí Svobody budou už od 8,30 hodin probíhat farmářské trhy, stánky plné chutí budou od 10,00 do 22,00 hodin otevřeny na kolonádě. Kromě toho se konají i africké a porcelánové trhy. Na podiu u Domu kultury si můžete užít kuchařské show a řadu hudebních vystoupení. V kinosále Domu kultury budou probíhat přednášky. V parku je pak připraven program pro rodiny s dětmi, a to od 10,00 do 18,00 hodin. Na akci je vstup zdarma, platí se pouze přednášky. Podrobný program najdete na webu www.jarmarkchuti.cz, kde se můžete také podělit o svůj rodinný recept.

Food festival v Lounech se bude konat v neděli 26. září od deseti do deseti, a to na Mírovém náměstí. Podzimní akce navazuje na úspěšný červencový festival. Ochutnat můžete mexickou, jamajskou či indonéskou kuchyni, chybět nebudou kávy nebo palačinky, míchané nápoje a další dobroty.

Ilustrační foto: Pixabay.com