e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří postaví příští rok nový cyklopark

publikováno: 22.9.2017, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří se chystá začít příští rok stavět cyklopark v Královehradecké ulici. Plánovaná rekonstrukce stávajícího parku přinese sportovcům nové cesty, které budou využitelné pro jízdu na kole i kolečkových bruslích. Součástí stavby bude také workoutové hřiště a sociální zázemí.

"Jelikož je část parku v aktivní záplavové zóně, nemohou tu dle Povodí Ohře vzniknout všechna původně zamýšlená hřiště, amfiteátr či nový mostek přes potok. Kromě nových cest, revitalizace zeleně a nového veřejného osvětlení zde však následně vznikne workoutové hřiště. Vedle parku bude vybudováno zázemí pro správce parku a pro tržnici včetně veřejných toalet," informovala mluvčí klášterecké radnice Adéla Václavíková.

Kromě stávajících cest, které se opraví, přibudou další, aby inline dráha a cyklostezka byla delší. Město by si přálo, aby se park stal jakýmsi dopravním uzlem pro cyklisty, kam budou ústit plánované cyklostezky podél Kláštereckého potoka, podél Podmileského potoka a podél Petlérské ulice a také Cyklostezka Ohře.

Foto: Pixabay.com.