e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Ústí nad Labem přijede pilot Formule 1

publikováno: 22.9.2016, kategorie: Pro děti, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

Jezdec F1 Alexandr Wurz přijede dnes do Ústí nad Labem na evropské finále dopravní soutěže mladých cyklistů ETEC. Součástí akce je i páteční program 23. září pro veřejnost, která si buce moci vyzkoušet různé simulátory a trenažéry.

Alexandr Wurz usedal do kokpitu Formule1 v letech 1997 až 2007 a je dvojnásobným vítězem závodu 24 hodin Le Mans, mistrem světa BMX. Dnes je ambasadorem FIA pro oblast bezpečnosti silničního provozu a  dlouhodobě se věnuje výchově mladých jezdců. Ve čtvrtek po poledni si v Ústí nad Labem vyzkouší otočný simulátor před budovou A krajského úřadu.

Samotné Evropské finále dopravní soutěže mladých cyklistů se koná ve dnech 22 - 25. září v Ústí nad Labem a zúčastní se ho 23 týmů z 22 zemí Evropy. V ČR je do soutěže prostřednictvím BESIPu zapojeno cca 1500 škol a 100 000 žáků. 

Slavnostní zahájení akce se uskuteční v pátek 23. 9. v 10,00 hodin ve sportovní hale UJEP. V rámci soutěže bude celý pátek 23. září od 11,00 hodin probíhat v Městských sadech akce pro veřejnost „Jezdi bezpečně“, kde si budou moci malí i velcí účastníci silničního provozu vyzkoušet simulátor nárazu vozidla, otočný simulátor, automobilový nebo cyklistický trenažér, děti si zajezdí na dětském dopravním hřišti a prožijí spoustu další zábavy při vystoupení biketrialistů.