e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. srpna

publikováno: 22.8.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Máme před sebou poslední srpnový víkend, který bude plný zajímavých sportovních událostí – dostihy, cyklistické závody, triatlon nebo fit odpoledne. A taky přidáme pár výletů za historií a památkami, hudbu a divadlo.

Líšnické štrůdlování
Soutěž o nejlepší štrůdl je hlavním bodem programu slavnosti v Lišnici na Mostecku, která se koná 25. srpna odpoledne. Hrát bude kapela Průvan, Staročeští heligonkáři, Michal Šindelář s kapelou, Standa Hložek a kapela Vivasong. Pro děti je připravena pohádka a skákací hrad, večer se koná ohnivá show a ohňostroj.

Buďte fit
V sobotu 25. srpna se na letním cvičišti v Lounech koná již třetí ročník charitativní akce na památku kamarádky, kolegyně a členky sportovního spolku Befit Louny, Petry Hézlové. I tentokrát je výtěžek akce věnován na podporu oddělení onkologie Nemocnice Chomutov. Vše se dozvíte v článku Protáhněte si tělo na Memoriálu Petry Hézlové v Lounech.

Císařský den
Letní sezóna v Kadani tradičně vyvrcholí velkou historickou slavností, kterou si město připomíná návštěvu císaře Karla IV. v roce 1367. Město se opět promění v historické tržiště a program bude v sobotu 25. srpna nabitý. Vše potřebné se dozvíte v článku.

Dostihy
Velká mostecká steeplechase, vrchol zdejší závodní sezóny, se koná na mosteckém hipodromu v sobotu 25. srpna.  Na programu je osm dostihů, začíná se ve 13,00 hodin. Kyvadlová doprava z centra Mostu zdarma.

Cesta z města
Výlet na starých (ale klidně můžete dorazit i na nových) kolech – to je Cesta z města Podbořanskem, kterou pořádá spolek svatého Václava v sobotu 1. září. Letošním tématem je nestárnoucí dětský film Ať žijí duchové aneb Bílá paní na kolech. Hromadný start je v 10,00 hodin ve Stachově na hřišti. Trasa vede přes Soběchleby, Siřem k poutní kapli sv. Anny v Čárce a zpět. Na trase vás čekají soutěžní úkoly, po příjezdu pak buřty. Startovné 150 Kč dospělí, 50 Kč děti bude věnována na opravu poutní kaple. Odměna čeká nejhezčí převlek a originální kolo.

Festival Obnaženi
Letošní již patnáctý ročník festivalu v Chomutově bude probíhat ve třech dnech od 23. do 25. srpna. Zaměří se na projekty, které sami o sobě kombinují více než jeden žánr a vyrazí více do veřejného prostoru. Program bude probíhat v městském parku, bývalém jezuitském areálu a kostele svaté Kateřiny. Najdete ho na www.obnazeni.cz. Čekají vás filmy, workshopy, výtvarné umění, hudba, tanec.

Setkání v horách
Dalším zajímavým festival tohoto víkendu je setkání v Königsmühle v Krušných horách. Od pátku 24. do neděle 26. srpna bude toto kdysi zapomenuté údolí Králova mlýna patřit umění a zajímavým setkáním. Program začíná v pátek odpoledne a až do neděle zahrnuje hudební vystoupení, workshopy, filmy, jógu, ale třeba také experiment s vodním talismanem Marcebily nebo diskuse a divadlo. Otevřena bude i hospoda, parkování je možné pod hotelem Nástup na Klínovci, doprava pěšky asi 2 km nebo shuttlebusem. Vstupné je 200 Kč, důchodci za polovic a děti do 10 let zdarma. Vše ostatní se dozvíte na http://konigsmuhle.cz/.

Hradozámecká noc
V noci ze soboty 25. na neděli 26. srpna vyvrcholí na hradech a zámcích v České republice prázdninový program netradičními nočními prohlídkami. Připravili jsme pro vás přehled akcí Hradozámecké noci v Podkrušnohoří, Dolním Poohří a Českém středohoří. Pozveme vás na zámky Krásný Dvůr, Stekník, Červený Hrádek, Velké Březno, Ploskovice, Libochovice a hrad Házmburk. Vše se dozvíte v článku Sobotní noc zakončí prázdniny na hradech a zámcích.

Divadlo a hudba na zámku
Oblíbená Poláčkova komedie Hostinec U kamenného stolu je na programu v sobotu 25. srpna v letní scéně zámku Nový Hrad v Jimlíně. Hraje divadlo Ty-já-tr, začátek v osm hodin. V neděli pak na divadlo naváže hudební festival. Zahrají The Rebel Pipers, Cimbálová muzika CMMB a Edita Adlerová, Brass Band, Big Band Teplické konzervatoře, vstupné dobrovolné. Hrát se bude od 10,00 do 17,00 hodin.

Výročí spolku
Spolek Za záchranu kostela svatého Jiljí v Libyni slaví deset let své existence a úspěšné práce. Podařilo se mu totiž zachránit nejen zmíněný kostel, ale také nedalekou rozhlednu Vochlice. Oslava se koná dnes, v sobotu 25. srpna v kostele. Od 15,00 hodin vystoupí s keltskou hudbou skupina Bran a poté bude následovat promítání fotografií z činnosti spolku od jeho počátků, proložené hudbou vítězů Libyňského poháru.

Divadelní zahrada
Činoherní studio Ústí nad Labem pořádá třetí ročník divadelního festivalu (nejen o Shakespearovi). Program trvá od 20. do 25. srpna a odehrává se v zahradě Českého rozhlasu v Ústí nad Labem. Ve středu večer je na programu inscenace Benefice aneb Zachraň svého Afričana, ve čtvrtek od 17,00 hodin pro děti Ronja, dcera loupežníka a v pátek Lakomá Barka. Poté přijde na řadu Shakespeare – v pátek Zkrocení zlé ženy a v sobotu postupně od 15,00 hodin všechny tři díly Jindřicha VI.

Miladaton
Na jezeře Milada u Chabařovic se o víkendu jede terénní triatlon a kvadriatlon. Připraveny jsou závody pro všechny věkové i výkonností kategorie. Start je na hlavní pláži v sobotu 25. srpna a informace a přihlášky na www.miladatlon.cz.

Touchenfest
V Touchovicích na Lounsku se o víkendu koná multižánrový hudební festival pod širým nebem. Hrát se bude na tamním fotbalovém hřišti. Brána festivalu se otevře 25. srpna ve 14,00 hodin, hrát se bude od čtyř. Vystoupí kapely Rimortis, Ty krávo, Deaken, Jiří Schmitzer, Zputnik, Not Perfect, SPS. Na místě je možné i stanovat, vstupenky jsou za stovku. 

Pirátská párty
Na koupališti v Lounech se v sobotu 25. srpna koná pirátská párty pro děti. Čeká je diskotéka, soutěže o ceny včetně hledání pokladů, prezentace hasičů, aquazorbing a skákací hrad. Začátek ve 13,00 hodin a vstupné 20 Kč.

Cyklistický závod
Amatérský cyklistický závod na trase z Duchcova na Bouřnák se pojede v sobotu 25. srpna. Trasa měří 17 kilometrů a má převýšení 660 metrů. Prezentace a přihlášky jsou možné v den závodu od 13,00 hodin ve Švermově ulici 13 v Duchcově, start tamtéž ve 14,00 hodin. Startovné 200 Kč.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Foto: Město Kadaň.