e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. července

publikováno: 22.7.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední červencový víkend můžete vzít děti za Ohřínkem a Ohřinkou do Žatce nebo na dětské odpoledne v Postoloprtech. Horní Hrad i Duchcov nabídnou noční prohlídky, v Hřivicích a Božím Daru se konají poutě, Na Krásném Dvoře slavnosti.

Strom roku
Nedávno otevřená Galerie u Radnice v Žatci zpřístupní tento víkend mimořádně výstavu, věnovanou soutěži Strom roku 2020. Do jejího finále se probojoval také památný 540 let starý strom ve Stroupči na Žatecku. Vernisáž se koná v sobotu 25. července od 10,00 hodin a otevřeno bude po oba víkendové dny od 9 do 17 hodin. Součástí bude možnost hlasovat a prezentace činnosti Okrašlovacího spolku Stroupeč.

Anenská pouť
Tradiční krušnohorská Anenská pouť se na Božím Daru uskuteční v sobotu 25. července od 10,00 do 17,00 hodin. Již v roce 1546 získalo horní město Boží Dar možnost pořádat trhy. Také letošní pouť 2020 představí širokou škálu produktů od krušnohorských výrobců a umělců. Současně se v Božím Daru koná řezbářské sympozium, které vyvrcholí v sobotu.

Historickým cyklovlakem do Krušných hor
Během několika prázdninových sobot můžete vyrazit historickým vláčkem do Krušných hor. Vlak jezdí z Klášterce nad Ohří, Kadaně a Chomutova a konečnou stanici má ve Vejrptech. Nejbližší termín jízdy je sobota 25. července, další pojedou pak v srpnu. Více se dozvíte v dnešním článku v Magazínu.

Hrátky s Ohřinkou a Ohřínkem
Seznamte se s patrony Dolního Poohří – vílou Ohřinkou a Ohřínkem. Děti si s nimi mohou zasoutěžit, zazpívat a zatančit v neděli 26. července od 15,00 hodin v Klášterní zahradě v Žatci.

Malířské sympozium
Na Benediktu v Mostě o víkendu pokračuje malířské sympozium. Každý den můžete zavítat mezi malíře a podívat se na jejich tvorbu. Sympozium se uzavře 29. července odpoledne vernisáží děl.

Noční prohlídky
V sobotu 25. července si můžete prohlédnout Horní Hrad u Stráže nad Ohří za svitu loučí. Procházka po okolí hradu i jeho jádrem s úžasným vypravěčem příběhů Viktorem Brauneiterem začíná v osm hodin.
Další večerní prohlídky nabídne zámek Duchcov, konají se v sobotu od 18,00 hodin. Projít si můžete setmělé expozice, které oživí dobová hudebně-taneční vystoupení souboru Campanello na hlavním Valdštejnském sále.

Slam poetry
Večer hudby a poezie vás čeká v pátek 24. července v restauraci U Orloje v Žatci. Exhibice Slam Poetry se zúčastní hvězdy tohoto žánru jako je Anatol Svahilec. Začátek v 19,00 hodin.

Dětské odpoledne
Zámecká zahrada v Postoloprtech bude v sobotu 25. července odpoledne patřit dětem. Čeká je tam od 14,00 hodin spousta atrakcí, dětská show a stánky. Večer se pak zahrada promění v hudební podium a kino – od 20,30 hodin hraje kapela Petr Iggy Novotný a po setmění se promítá film Poslední aristokratka. Více o hudbě a promítání v zahradě zde.

Bazar kytek
Máte doma přebytečnou květinu? Nabídněte ji v netradičním bazaru Pošli dál v Žatci. Koná se v neděli 26. července od 14,00 hodin v ulici Politických vězňů 942. Zároveň si tu můžete vyrobit závěsnou květinovou dekoraci. Podrobnosti nabídne článek.  

Ultra Most
Běžecké závody s překážkami se poběží v sobotu 25. července na Resslu v Mostě. Trasa měří 7,7 kilometrů a cílem je zaběhnout během pěti hodin co nejvíce kol. Start je v 8,00 hodin, startovné 50 korun, přihlášky on-line na webu SRTG Most.

Černovický fesťáček
V Černovicích u Chomutova se v sobotu 25. července koná festival s hudbou, dobrým pivem a jídlem. Start je ve 14,00 hodin, hrají kapely Crissy, Izzy, UpDown Blues, Abraxas a Kabát band CV. Vstupné 100 Kč.

Koncerty a festivaly
V Třebívlicích ve vinařství bude tentokrát hostovat kapela MIG 21 v rámci seriálu Hudba na vinicích. Začátek je 25. července v 19,00 hodin.
Na Doubravce nad Teplicemi v pátek koncertuje Xavier Baumaxa a Sto zvířat. Start v pátek 24. července v 19,00 hodin. Jde o poslední ze série koncertů na tento výletním místě.
4. ročník festivalu Hudba Kadaně se bude konat v sobotu v music clubu Liďák. Vystoupí například Trepifajxl, Shoe Cut, Satisfvction a několik Djs. Vstupné 200 Kč.
Na louce zámku Červený Hrádek tento víkend pokračují zámecké hudební pátky. 24. července od 18,00 hodin hraje Jindra Kejak a kapela Album.
Na letní odpolední koncert můžete vyrazit do Zahradního domu Teplice. Začíná v pátek 24. července od 16,30 hodin, koncertuje Severočeská filharmonie Teplice.
V sobotu 25. července od 18,00 hodin se ve Smolnici na Lounsku koná koncert pod širým nebem na statku čp. 4, hraje kapela Z-Band.

Víno na zámku
V sobotu 25. července můžete prohlídku zámku Pátek na Lounsku zpestřit ochutnávkou vín a posezením v zámeckém sklepení. Probíhá po celý den od 10,00 do 16,00 hodin.

Hřivická pouť
V Hřivicích na Lounsku (nedaleko zámku Nový Hrad) se koná o víkendu tradiční svatojakubská pouť. Pouťové atrakce a stánky doplní v sobotu od 20,00 hodin k zábava s kapelou Reflex, v neděli od 13,00 hodin hraje Free Band a vystoupí postoloprtské mažoretky.

Den Jana staršího z Valdštejna
Na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku o víkendu připomenou osobnost Jana z Valdštejna. Od 10,00 do 16,00 hodin se konají interaktivní prohlídky s průvodci v roli duchů, které se zaměří na vztahy Valdštejnů s Černíny. Od 17,00 hodin je připraven koncert dobové hudby - Duo Angelorum, Katarina Ševčíková (harfa), Valentýna Mužíková (zpěv). vstupné na prohlídky 150 Kč, rodinné 400 Kč, na koncert 120 korun.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.