e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Historickým cyklovlakem do Krušných hor

publikováno: 22.7.2020, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Během několika prázdninových sobot můžete vyrazit historickým vláčkem do Krušných hor. Vlak jezdí z Klášterce nad Ohří, Kadaně a Chomutova a konečnou stanici má ve Vejrptech. Nejbližší termín jízdy je sobota 25. července, další pojedou pak v srpnu.

Na trasu do hor se vydává historický motorák M 131.1513. Letos jezdí již poosmé. Historické cyklovlaky jedou vždy z Klášterce nad Ohří (8,45 hodin), Kadaně-Prunéřova (8,54 hodin) a přes Chomutov (9,15 hodin) pokračují na Křimov a dále do Vejprt. Zpátky vlak odjíždí z Vejprt ve 14,00 hodin. "V Křimově v prostorách budovaného železničního muzea bude připraveno tradiční opékání špekáčků. Cestující mohou také navštívit například v Kovářské obnovenou historickou vápenku, která leží nedaleko nádraží a další místa v Krušných horách, které si na výlet naplánují," prozradili pořadatelé ze společnosti Loko-Motiv. K poznávání Vejprtska můžete využít některého z ubytování v Krušných horách.

Vyrazit můžete tuto sobotu 25. července, v srpnu 8.,15. a 29. Jízdné platí vždy jedním směrem, 50 Kč dospělí a děti 30 Kč, kola a kočárky zdarma. Jízdenky se kupují u průvodčího přímo ve vlaku. Informace jsou k dispozici na telefonu 724655360.

Foto: Splečnost Loko-Motiv Chomutov.

Článek obsahuje P.I.