e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zoopark podniká každý víkend noční výpravu za zvířaty

publikováno: 22.7.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Noční výlet za zvířaty nabízí každý prázdninový víkend Podkrušnohorský zoopark v Chomutově. Život zvířat v Eurosafari mohou návštěvníci pozorovat z pohodlného Safari Expresu, který vyjíždí každý pátek a sobotu až do 30. srpna. Dva srpnové víkendy navíc program doplní večerní pohádková výprava pro děti.

Safari expresem se mohou návštěvníci zooparku svézt každý den podle stanoveného harmonogramu. Ten je zaveze do velkých výběhů, kde se expres pohybuje přímo mezi zvířaty. Jízdní řád Safari expresu najdete zde

Některé druhy jsou aktivnější ve večerních hodinách, proto se lidé mohou mezi ně dostat i v tuto dobu. "Každý pátek a sobotu ve 20,15 hodin vyjede terénní souprava ze zastávky u brány zooparku, o čtvrt hodiny později můžete nastoupit na zastávce poblíž recepce v kempu na Kamencovém jezeře," říká Martina Pelcová ze zooparku. Jízda se uskuteční při minimálním počtu deseti osob a cena jízdenky je 80 Kč za dospělou osobu a 50 Kč za dítě. Jízdy nahradily páteční večerní procházky, které se v průběhu prázdnin nekonají.

Hlavně pro děti je určeno Pohádkové safari, na které vyjíždí Safari expres i Lokálka Amálka. Na dobrodružné cestě se setkají s mnoha pohádkovými postavami a zažijí napětí i zábavu. Do říše pohádek a zvířat expres vyráží o víkendu 8. a 9., poté i 15. a 16. srpna, vždy od 18,00 hodin. Předprodej vstupenek od 1. srpna na vstupní pokladně zooparku od silnice č. 13.