e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek v Pátku zve na prázdninové akce

publikováno: 22.7.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Paní Milena Hubičková je již několik let duší kulturního života na zámku v Pátku nad Ohří na Lounsku. A tak i letos bude o prázdninách na zámku živo. Ve spolupráci s Úřadem městyse Peruc a Národním muzeem – Náprstkovým muzeem asijských, afrických a amerických kultur, je připraveno na červenec i srpen několik zajímavých akcí.

Slavnostní zahájení jubilejní desáté sezóny proběhlo již v sobotu 29. června zahájením výstavy Benedikt Rozel – zahradník a cestovatel (autor Jaromír Tlustý) a znovuotevřením výstavy dr. Emil Holub – příběh cestovatele (autor PhDr. Martin Šámal).

V sobotu 27. července se od 16,00 hodin uskuteční komponované čtení ze vzpomínek a textů méně známých českých cestovatelů pod názvem Česká touha cestovatelská a poté proběhne autogramiáda Martina Šámala, autora knihy Emil Holub – cestovatel – etnograf – sběratel.

V sobotu 10. srpna začne v 16,00 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže v Radnicích přednáška Jaromíra Tlustého o historii někdejšího i současného kostela.

Neděle 1. září bude zámecká kaple na Pátku od 9,30 hodin místem Mše svaté a tím bude letošní desátá výstavní sezóna symbolicky ukončena.

Nutno dodat, že na zámku je přístupná trvalá výstava obrazů a keramických děl akademické malířky Hany Štroblové a výstava o dějinách obce a významných osobnostech spjatých s její historií. Zámek v Pátku je otevřen od 30. 6. do 31. 8. 2013 vždy v sobotu a neděli od 10,00 do 16,00 hodin, vstupné je dobrovolné.