e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Boj o titul Krušnomana odstartuje už za měsíc

publikováno: 22.7.2010, kategorie: Sport, autor: Tomáš Langhammer

Sdílet: facebook twitter google+

Již za necelý měsíc, 21. srpna, se v Lomu u Litvínova uskuteční již 9. ročník Krušnoman MTB Triatlonu. Závodníky čeká 0,6 km plavání, 25 km na horském kole a 6 km běhu. Pro ty, kteří si netroufnou na celou triatlonovou porcičku, je připravena možnost štafet, kdy jeden plave, druhý jede na kole a třetí poběží. Letošní ročník i je posledním závodem Krušnoman TOUR 2010.

Prvních sedm ročníků probíhalo na tratích triatlonu olympijského (1.5 – 40 – 10), ale vloni poprvé a letos při 9. ročníku se distance zkracovali a kolo „šlo“ ze silničky na MTB.  To vše mělo jediný důvod – přitáhnout co nejvíce lidí z okolí si na konci prázdnin ještě sportovně „zaskotačit“. Za celou dobu trvání Krušnomana se na start postavili např. vítězové Českého Poháru v triatlonu a reprezentanti ČR, účastníci Ironman Hawai, vicemistři Evropy v dlouhém triatlonu, mistr světa v kvadriatlonu družstev a další kamarádi z triatlonu či z duatlonu. Lomského Krušnomana si na vlastní nohy, ruce okusili i závodníci ze Slovenska, Polska či z blízkého Německa.
Letošní ročník i je posledním (třetím) závodem Krušnoman TOUR 2010, kdy v květnu se jel první závod na Klínech Krušnoman Long Distance Duathlon (10-90-10) a v červnu druhý - celorepubliková novinka - Krušnoman Extréme Diamond Triathlon (1.5-35-25-9). Výsledné časy se sčítají a kdo bude mít „nejmenší čas“ ze všech třech závodů – je vítězem. Zatím jsou karty rozdány následovně: vede Robert Karlík z TJ Slavie Chomutov s minimálním rozdílem před Alešem Havlem z PRODOLI Racing Team. Trojici doplňuje Jan Pešan z TRI Žabky. Mezi ženami vede Kateřina Loubková t TT Cyklorenoma Cvikov.
Vloni se na start postavila necelá sedmdesátka startujících. Co na tu letošní „partu“ závodníků čeká? Plavání o dvou okruzích na Oprámu pod Koldumem. Poté si na horském kole závodníci vydají na trasu Oprám – Loučky – po štěrkové cestě až „pod vrchol“ Loučná – poté po asfaltové silničce až k vodní nádrži Fláje a po staré cestě zpátky na Dlouhou Louku a klesáním do Litvínova po klasické silnici. Běžecký 6km úsek proběhne na dvou okruzích v okolí Lomu a Litvínova.
Start je ve 12,00 hodin a jako každý rok si nenechá účast ujít i starosta města Lomu Ing. Nétek, který nad Krušnomanem MTB drží ochrannou ruku už devět let. Kompletní propozice, on-line přihláška, mapy závodu, bohatá fotogalerie z loňských ročníků či startovní listina již přihlášených, to vše na webu www.krusnoman.cz.