e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. června

publikováno: 22.6.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední předprázdninový víkend nabízí spoustu zajímavé zábavy – třeba Noc Valdštejnů v Litvínově, Hrobské slavnosti, jahody a guláš v Mostě, Vysmáté léto v Kadani nebo roztloukání milíře v Chomutově...

Noc Valdštejnů
Litvínovský zámek v pátek v noci ožije. Od 20,00 hodin můžete vždy v celou hodinu přijít na večerní prohlídku spojenou  s výkladem o historii zámku a významu rodu Valdštejnů pro Litvínov. Čeká vás také mimořádná prohlídka gotických sklepů s překvapením a dobová hudba. Prohlídky končí o půlnoci, vstupné 20 Kč děti, 50 Kč dospělí, 90 Kč rodinné vstupné.

Uhelný milíř
Ve skanzenu Stará Ves v zooparku v Chomutově o víkendu vyvrcholí celotýdenní program a ukázky výrobě dřevěného uhlí v milíři. Zajímavosti o výrobě se návštěvníci dozví každý den od 14,00 hodin, v neděli 26. června se můžete zapojit do rozebírání milíře a roztloukání uhlí. Podrobnosti se dočtete zde

Pohádka v zahradě
V zámecké zahradě v Duchcově mohou děti v pátek 24. června vidět pohádku O princezně Terezce, kterou zahraje Divadlo M. Začíná ve 21,00 hodin a vstup je zdarma, hraje se v prostoru zámecké zahrady za Sfingovým rybníkem.

Farmářský den a gulášové slavnosti
Den plný dobrého jídla a také muziky čeká ty, kteří v sobotu 25. června zavítají na První náměstí v Mostě. Dopoledne se tam koná farmářská slavnost a trhy, zaměřené na jahody. Odpoledne pak přijde na řadu guláš, pivo a svátek svatého Prokopa. Od 8,00 do 12,00 hodin bude probíhat 2. farmářská slavnost, od 14,00 hodin navazují gulášové slavnosti. Podrobnosti v magazínu.

Sezóna ve mlýně
O víkendu zahájí novou turistickou sezónu Vernerův mlýn v Brlohu na Lounsku. V sobotu 25. června ve 14,30 je pro děti připravena pohádka O rybáři a rybce divadla Teatr Rajdo, vstupné  20 Kč. V neděli 26. června pak v 11,00 hodin slavnostně odstartuje turistická sezóna. Otevřeno bude až do září vždy o víkendech a svátcích od 11,00 do 17,30 hodin, prohlídka probíhá každou celou hodinu.

Setkání v Peruci
Rodáci a přátelé Peruce a Chrastína se po pěti letech opět setkají. Sedmý sraz rodilých Peručáků i přátel obce se koná v sobotu 25. června. Pro všechny návštěvníky bude připraven pestrý program, otevřou se všechny galerie, vystoupí děti, v kostele se koná bohoslužba i varhanní koncert, v kině uvidíte pamětnické dokumenty. Podrobnosti v Magazínu.

Železniční depozitář
O víkendu otevře železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově, v němž je kolem stovky kolejových vozidel nejrůznějších typů a stáří – od parní lokomotivy z roku 1870 až po nedávno používané stroje. Depozitář bude otevřen ve od 24. do 26. června od 10,00 do 17,00 hodin. Jak se tam dostat a kdy bude další den otevřených dveří se dozvíte v článku v Magazínu.

Oslavy gymnázia 
Gymnázium Václava Hlavatého v Lounech slaví 120. výročí založení. Hlavní oslavy budou probíhat v sobotu 25. a v neděli 26. června. V sobotu bude škola otevřena od 9,00 do 20,00 hodin, v neděli od 9,00 do 11,30 hodin. Můžete si prohlédnout prostory školy, posedět, setkat se se spolužáky a profesory nebo si zakoupit památku v prodejních stáncích. V sobotu v 15,00 hodin se ve Vrchlického divadle koná školní akademie Velikáni literatury očima studentů a v podvečer vystoupí v areálu školu mažoretky a Funny Orchestra Jaroslava Kleina. V neděli v 10,00 hodin se koná koncert ZUŠ a gymnázia v kostele svatého Petra v Lounech. 

Hrobské slavnosti
V duchařském stylu budou probíhat o víkendu 24. a 25. června slavnosti v Hrobu na Teplicku. V pátek večer projde obcí průvod strašidel, v sobotu se pak na pódiu v areálu Zbořeniště vystřídá několik kapel, na tržišti budou probíhat přehlídka pivovarů, tvořivé dílny a rytířský turnaj. Podrobný program v Magazínu.

Vysmáté léto
Populární rockfest Vysmáté léto, který se odehrává v nejkrásnější části Kadaně a to na Špitálském předměstí, vypukne v sobotu 25. června. Pop scéna se otevře v 10,30 hodin, rocková v 11,30 hodin. Kdo letos zahraje? Třeba Anna K., Kryštof, Chinaski, Doktor PP, Walda Gang a Tři sestry. Vstupenky na místě stojí 700 Kč, děti do 125 cm neplatí.

Začátek sezóny v letňáku
Letní amfiteátr Kyselka Bílina odstartuje sezónu v pátek 24. června v 15,00 hodin koncertem Michala Šepse, v rámci koncertu doprovodný program, stánky, výtvarné dílny. Od 20,30 hodin je pak na programu divadelní hra komika, herce Jaroslava Sypala Zítra to roztočíme, Jaroušku.

Mostík
V areálu letní scény Benedikt v Mostě je na páteční podvečer od 17,00 hodin přichystán program a soutěžení pro celou rodinu, chybět nebude oheň s možností opékání vlastních vuřtů. K poslechu hraje skupina Kvinta, vstup zdarma

Festiválek historické hudby
V areálu cisterciáckého kláštera v Oseku vystoupí v rámci Oseckého festiválku historické hudby Tomáš Kočko&Orchestr&CM Velká Morava, Rebule, Grál, Quanti Minoris, Tempus, doprovodný program v době konání festivalu: Kvartet - zábava pro děti i dospělé, Terra Historia - jezdecké umění a práce s koňmi, projížďky na koních z ranče Větrné údolí, Firelovers - ohňová show, občerstvení a další... Vstupné v předprodeji 80 Kč, na místě 100 Kč, děti do 140 cm zdarma.

Foto: Město Litvínov.