e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Milan Dzuriak opět vyjde na Cestu proti bolesti, přispějte také!

publikováno: 22.6.2016, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jirkovský sportovec Milan Dzuriak opět letos vyjede na svou Cestu proti bolesti, aby splnil sen handicapované dívce z Chomutova. Připojit se k jeho charitativní akci můžete v pátek 1. července na jirkovském náměstí, kde koná koncert i charitativní běh, nebo druhý den při cyklojízdě.

Vloni Milan Dzuriak putoval okolo České republiky na kole a podařilo se mu vybrat peníze pro splnění snů dvou handicapovaných chlapců z Jirkova. Nyní chce splnit přání nevidomé dívce Terezce Lukšíkové. Pomoci mu můžete mnoha způsoby.

Program na náměstí Dr. E. Beneše v Jirkově vypukne 1. července v 15,30 hodin. Díky jirkovského KVIZU se můžete podívat do městské věže nebo si projít s Divadlem Nahoď Chomutov pohádkovou cestu Jirkovským sklepením. Pro děti budou připraveny atrakce, v 16,15 hodin vystoupí bubenická kapela Oklep. Program je zdarma a vstupné na věž a do sklepení půjde na charitativní konto.

V 17,00 hodin startuje běh do Olejomlýnského parku, jehož startovné je také příspěvkem na toto konto. V prodeji budou také balónky přání, které si můžete v deset hodin večer na závěr vypustit.

V 17,30 hodin začíná program u kostela, během něhož vystoupí kapela Blues Up7, Abdera, Anacreon a v osm večer australský rocker Gwyn Ashton.

Startovné běhu (v ceně je zahrnuta speciálně vyrobená placka k projektu Cesta proti bolesti) pro dospělé 50 Kč, pro děti do 15 let 30 Kč. Placka samostatně stojí pak 50 Kč. Vstup na věž i sklepení je 10 Kč. Kasička, do níž lze přispívat na druhý ročník Cesty proti bolesti, je již umístěná v Informačním centru v Jirkovské Kostelní ulici. Sbírkový účet Cesty proti bolesti je otevřený do konce srpna: 115-2611260257/0100.

Bonusem pro dobrovlníky a cyklistcké nadšence bude druhý den, 2. července cyklojízda do Bezručova údolí v Chomutově, odjezd z jirkovského náměstí je ve 14,00 hodin.

Závěrečnou částí projektu bude samotná cesta Milana Dzuriaka, kterou uskuteční v srpnu. "Chtěl jsem nějakou změnu, takže jsem se rozhodl tentokrát jít pěšky, s batohem na zádech ze Sněžky do Jirkova," prozradil Milan Dzuriak. Cesta má asi 250 kilometrů a přidat se může každý. Sledovat ho můžete na facebookovém profilu Cesta proti bolesti