e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

4k karta už platí od Ostrova po Děčín

publikováno: 22.6.2014, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Turistická 4k karta, která otevírá návštěvníkům brány atraktivních míst v Dolním Poohří, vstupuje do nové turistické sezóny s velkou novinkou. Svou platnost totiž rozšířila o České Středohoří, takže ji turisté mohou nově využít v dalších osmi lokalitách Ústeckého kraje.

Se 4k kartou mohou nyní turisté cestovat pod Krušnými horami, v Poohří a Českém Středohoří, od Ostrova nad Ohří až po Děčín. Třídenní karta umožňuje navštívit zdarma tři desítky hradů, zámků, muzeí, rozhleden a dalších atraktivit. Návštěvníci ji mohou použít také k dopravě turistickými lokálkami či cyklobusy nebo využít slevy v hotelích, restauracích a lázních. „Karta není určena jen turistům, kteří k nám přijíždí odjinud. Ideální je také pro rodiny, které se rozhodnout věnovat víkend prozkoumání zajímavostí svého vlastního kraje,“ vysvětluje ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. Právě tato Destinační agentura kartu od roku 2012 vydává, když ji převzala od měst Kadaně a Klášterce nad Ohří. Díky spolupráci se sesterskou Destinační agenturou České Středohoří se letos její platnost rozšířila a nově tak nabídne zdarma třeba vstupy na památky v Litoměřicích, na roudnický zámek , slevy v Lázních Mšené či na Milešovce.

Jak si 4k kartu pořídit? „Šli jsme cestou nejmodernějších technologií, takže jde o kartu virtuální, není třeba pro ni nikam chodit,“ informuje Libuše Novotná Pokorná. Postačuje na číslo 90206 poslat SMS ve tvaru DADP. Návštěvník získá unikátní kód, s jehož pomocí na prvním navštíveném místě zaplatí a při dalších vstupech už jen kód nahlásí v pokladně. Pro dospělého stojí karta 290 Kč, pro dítě 190 Kč a rodinná 4k karta stojí 590 Kč. Platnost karty je tři dny a služba je dostupná od května do října. „Stačí navštívit třeba žatecký Chrám chmele a piva, zámky v Klášterci nad Ohří a Jimlíně, prohlédnout si kadaňské muzeum a vydat se do chomutovského zooparku a na vstupném návštěvník ušetří 30 procent,“ říká k výhodám 4kkarty ředitelka Destinační agenury Dolní Poohří. Čím aktivnější program si turista naplánuje, tím výraznější bude jeho úspora. Seznam všech bezplatných vstupů a dalších slev na služby je možné získat na webu www.4kkarta.cz.

„Pokud se s návštěvnickou kartou do Dolního Poohří vydáte, nezapomeňte si vzít fotoaparát,“ připomíná  Libuše Novotná Pokorná. Až do září totiž probíhá fotografická soutěž Poohří vaším objektivem se třemi tématy: Historie a památky, Příroda, krajina a řeka Ohře a Lidé. Na tři nejlepší autory čekají finanční odměny. Více o soutěži se zájemci dozví na webu www.dolnipoohri.eu.