e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 24. až 26. června

publikováno: 22.6.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+


Poslední předprázdninový víkend vás na rozdíl od těch předcházejících nechá trochu vydechnout. Přesto nabízíme několik zajímavých akcí v regionu. Děti mohou přivítat prázdniny na pouti v Mstišově, na Matyldě v Mostě či v chomutovském safari. Dospělí by si neměli nechat ujít romantický večer na Červeném Hrádku a sportovci závod horských kol.

Mstišovská pouť
Tradiční pouť v Mstišově u Dubí na Teplicku se koná o víkendu 25. a 26. června. Pouťové atrakce a stánky doplní hudební vystoupení. V sobotu od dvou hodin odpoledne vystoupí The Boom – Beatles Revival, Zelenáči, Petr Kalanadra Memory band a Pontiac. V deset hodin začne ohňostroj. Program pokračuje i v neděli od 13,00 hodin, kdy zahraje Pavel Houfek Band, Pavlína Jíšová a Přátelé a Javory Beat.

Parkurové závody
O víkendu 25. a 26. června se na mosteckém hipodromu jedou červnové parkurové závody. Na programu je celkem deset soutěží, vždy od 9,00 hodin. Vstup se neplatí.

Den dětí se strážníky
Oslavu dne dětí pořádá se zpožděním také Městské policie v Mostě, a to 26. června od 14,00 do 17,00 hodin v rekreačním areálu Matylda Most. Děti si budou moci prohlédnout vybavení strážníků či práci kynologů, čekají je soutěže, diskotéka, šermířské vystoupení a hudba v podání skupiny Vítr ve vlasech.

Sen noci svatojánské
Balet, zpěv, jazz, tóny harfy, houslí, varhan a saxofonu, to vše čeká 24. června večer na návštěvníky zámku Červený hrádek u Jirkova. Program bude probíhat na zámeckém nádvoří, v kapli sv. Jana Křtitele, na zámecké louce a na slavnostní scéně u zámeckého rybníka. V Oranžerii vás pak čekají speciality francouzské kuchyně. Podrobnosti v dnešním článku, kde najdete také celý program. Začíná před sedmou večer.

Koncert nové duchovní tvorby
Chrámová hudba je výzvou i pro soudobé skladatele. Několik zbrusu nových liturgických skladeb napsal pro začínající teplický vokálně-instrumentální soubor Collegium hortensis jeho umělecký vedoucí a dirigent Jan Zástěra. Na koncertě, který se uskuteční v pátek 24. června v 19,00 hodin v kostele sv. Alžběty Uherské v šanovském parku v Teplicích tak zazní v premiérovém provedení jeho Missa tritorum, Requiem a několik dalších skladeb.

Večerní projížďky do Eurosafari
V Podkrušnohorském zooparku Chomutov jezdí každý víkend Safari Expres i večer. Účastníky čeká jedinečný zážitek při jízdě terénním vozem mezi volně se pohybujícími zvířaty. Zubry, skotský náhorní skot, pratury nebo vodní buvoly tak budou moci sledovat z bezprostřední blízkosti. Safari expres vyjede vždy v pátek a v sobotu v 18,30 ze zastávky v blízkosti restaurace Tajga. Za jízdenku zaplatí dospělí 70 a děti 40 korun.

Koncerty
ZUŠ T.G.Masaryka Chomutov pořádá 23. června jazzový koncert Martina Kratochvíla a Tony Ackermana. Začátek na sále ZUŠ v 18,30 hodin.
V pátek 24. června od 20,00 hodin vystoupí v Chaloupce (Slavoj, na břehu řeky Ohře) v Žatci reggea kapely  ExT Band a Dub Artillery a domácí Jahtec Jammin´ Job!
45 let od založení slaví skupina Rangers. Představí se svým příznivcům v letním amfiteátru Kyselka v Bílině v neděli 26. června od 15,00 hodin.

Výstava ikon a koncert v kostele
V sobotu 25. června od 17,00 hodin proběhne v Městském muzeu v Kadani vernisáž výstavy ikon Martina Damiana pod názvem Světlo ikon. Od 19,00 hodin proběhne v kostele Narození přeslavné Bohorodice (bývalý kostel sv. Anny u hasičské zbrojnice) koncert pod názvem Hudební putování liturgickým rokem východní a západní církve. Nad koncertem převzal záštitu a osobně se zúčastní Jeho Blaženost doc. ThDr. Kryštof, PhD., arcibiskup pražský, metropolita Českých zemí a Slovenska. Vstup na vernisáž i na koncert volný.

Výročí SK Strupčice
Osmdesáté výročí slaví SK Strupčice v pátek 24. června. V 18,00 hodin se na zdejším hřišti utká Stará Garda SK Strupčice s Arabela týmem, složeným z populárních osobností a bývalých fotbalových reprezentantů. Od 20,00 hodin bude pokračovat kulturní program s Liborem Petrů, Pavlem Novotným, Romanem Skamene, Martinem Tankeweyem či Kamilem Emanuelem Gottem, chybět nebudou rozhovor s fotbalisty. Na závěr zahraje Queen revival.

Vodní hrátky
Vodní hrátky mikroregionu Podkrušnohor se konají v sobotu 25. června na koupališti v Droužkovicích na Chomutovsku. Čeká vás zábavný den pro dospělé a děti, soutěže družstev obcí ve vodních disciplínách a večerní zábava pod širým nebem se skupinou Aquarius Žatec. Své umění předvede ptáčník, uvidíte ocelota a medvídě, také divadelní představení.

Woodstock
Legendární festival Woodstock ožije v poněkud menším měřítku v Košťanech na Teplicku. Program začíná v sobotu 25. června ve tři hodiny odpoledne před tamní Sokolovnou. Zahraje Petr Kalandra Memory Band, Hlahol, Grock, Pontiac a další. Připravena je diskotéka, ohňostroj, grilování a sud piva.

Krušnohorské peklo
Cyklistický závod započítávaný do seriálu Krušnoman Tout 2011 se jede v neděli 26. června na Klínech na Litvínovsku. Trať dlouhá 41 kilometrů vede přes Fláje a Dlouhou Louku do Lomu a Litvínova a poté zpět nahoru na Klíny. Prezentace je v chatě Emeran na Klínech od 8,30 do 9,30 hodin, start v 10,00 hodin, více u pořadatelů na www.klmost.cz.

Volání prázdnin
V sobotu 25. června od 15,30 hodin pořádá Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří v zámeckém parku Open air představení tanečního oboru. Můžete se těšit na radost a krásu pohybu mladých tralentovaných tanečnic.

Lovecké fanfáry
Během sobotního odpoledne 25. června budou romatickou atmosféru Horního hradu u Stráže nad Ohří podtrhovat lovecké fanfáry a romantické písně Souboru lesních rohů CORNI. Famfáry zazní od 13,30 do 16,30 hodin.