e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Preventivní pořady bílinských strážníků

publikováno: 22.6.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: František Krejčí

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend s MP v DDM a Poškola v ZŠ Lidická - preventivní pořady bílinských strážníků Víkend s Městskou policií v DDM Bílina a Poškola s Městskou policií Bílina. To jsou názvy dvou pořadů pro děti, které ve spolupráci s bílinským Domem dětí a mládeže a se Základní školou Lidická pořádala koncem května a začátkem června bílinská městská policie.

V případě Víkendu v DDM se jednalo již o třetí pokračování oblíbeného pořadu, který strážníci MP Bílina pořádají v rámci programů prevence kriminality. Jelikož o tento typ pořadu projevila zájem i Základní škola Lidická, realizovali strážníci obdobnou akci i na této škole.

Podstatou obou těchto akcí bylo přiblížit dětem práci strážníků i je samotné. O tento záměr se postaral atraktivní preventivně-výchovný program probíhající netradičně přes noc. Děti se zúčastnily sportovních klání v sálové kopané a vybíjené. Absolvovaly závody na koloběžkách a in-line bruslích. Měřily své schopnosti v postřehových a paměťových soutěžích. Strážníci zejména v interaktivních hrách zábavnou formou děti učili, jak se mají chovat v různých rizikových situacích a podobně.

Hlavním tématem uplynulých akcí bylo bezpečné chování o prázdninách a nebezpečí vyplývající ze setkání s neznámým člověkem. Pro odvážlivce byla připravena stezka odvahy a samozřejmě nesmělo chybět ani oblíbené opékání a grilování vuřtů. Neméně atraktivní byla pro děti návštěva služebny MP a ukázky z výcviku služebních psů.

Strážníkům při akci v ZŠ Lidická aktivně pomáhaly paní učitelky Sechovcová, Fryčová a Kuncová. V DDM byla jako již tradičně arbitrem, dozorem a kuchařkou v jedné osobě Věra Ryjáčková. Děti v DDM a v ZŠ Lidická se již nyní mohou těšit na podzimní pokračování těchto oblíbených a prospěšných akcí.