e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Bořeň Mysteria Open Air festival dorazí i legendární metalová Sepultura

publikováno: 22.6.2009, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Letní festivalová série MYSTERIA se v severních čechách stala novou hudební tradicí. Upozorňuje na přírodní krásy České republiky a oslavuje je řádnou dávkou kvalitní rockové muziky. První 2 ročníky proběhly ve Vroutku u Podbořan - bráně do tajemných Doupovských hor. Tento rok se festivalová série MYSTERIA uskuteční v severočeském lázeňském městečku Bílina pod názvem BOŘEŇ MYSTERIA OPEN AIR v sobotu 27.června 2009 od 12:00 hod.

A proč právě BOŘEŇ MYSTERIA OPEN AIR ? Odpověď je jednoduchá. Nad městečkem Bílina se tyčí naprosto ojedinělý sklanatý vrch Bořeň, který při příjezdu od města Most či pohledu z letního areálu Kyselka připomíná atmosféru třetihor. Již Bohuslav Balbín v polovině 17.století napsal : na kopci Bořeň byli někdy spatřeni draci, jak vylétají z jeskyní a opět tam zalétají. Že ve svém nitru chová zlato a stříbro a že tam byly nalezeny drahé kameny a hadi s korunkami.

Předcházejícími ročníky našeho festivalu nastavili laťku hodně vysoko a tak třetí ročník festivalu přináší opravdové hvězdy světové rockové scény. Jako hlavní tahák BOŘEŇ MYSTERIA OPEN AIR 2009 se představí legendární brazilská metalová vichřice SEPULTURA, která se na festival v ČR vrací po dlouhých 2 letech a jako vždy se vášnivě polaská s Vašimi sluchovody ! Znalci ocení vystoupení legendární HC Punk formace CRO-MAGS v čele s Hardcore Punk veterány Harley Flanagenem a Johnem Josephem. A aby jste se skutečně k smrti nenudili a neměli roupy, hřeb Vám do hlavy zarazí současní nástupci Trash Metalové scény 80. a 90.let, američtí WARBRINGER, kteří jsou médii označováni za nástupce SLAYER ! WARBRINGER minulý rok vystoupili jako jedna z hvězd letního festivalu BRUTAL ASSAULT. Špinavý garážový punk rock´n´roll dvoumetrového pološíleného amerického černocha, který si říká LORD BISHOP, potěší hlavně milovníky poga a rock´n´rollu. Pro fanoušky skupiny GUANO APES bude příjemným překvapením holandská formace KILLERDOLL, jijíž skladby produkují producenti Oscar Holleman (producent skladeb WITHIN TEMPTATION) a Markus Gumball (producent skladeb GUANO APES).

Dále se představí zástupci české scény PLEXIS, POST-IT, TORTHARY, APPLE JUICE, S.P.S., STATUS PRAESENTS, CALATHEA, BEAUTIFUL CAFILLERY atd. a hudební skupiny z regionu severočeské uhelné pánve.

Ke správnému open air hudebnímu festivalu patří kvalitní muzika, krásná příroda, přátelé, pohodová atmosféra a něco dobrého k jídlu a pití. Proto neváhejte a stejně jako v minulém roce přijďte v hojném množství navštívit náš festival, který Vám přesně tuto kombinaci nabízí. Domluvte se s kámošema, naočkujte partnery či partnerky, popadněte děcka a přijeďte se vyvětrat do krásného prostředí kaňonu mezi Českým středohořím a Krušnými horami. Přijeďte třeba už v 09:00 dopoledne, protože na vrchol Bořně vede od bílinského vlakového nádraží okružní, zeleně značená turistická cesta, která obchází úpatí hory Bořeň a vrací se zpět do výchozího místa. Od rozcestníku na jižním úbočí hory odbočuje z této zelené okružní turistické stezky vrcholová, rovněž zeleně značená pěšina, která Vás dovede náročným, ale krásným terénem až na skalnatou špičku vrchu Bořeň. Prvních 100 odvážlivců, kteří v Sobotu 27.6.2009 dopoledne absolvují výstup na vrch Bořeň, se dočkají příjemné odměny formou 50% slevy na vstupné na náš festival.

Vedle skvělé rockové muziky je pro Vás připraveno bohaté množství dobrého piva, velkého výběru alkoholických a nealkoholických nápojů a dobrých mňaminek.

Vstupné:
- v předprodeji 500,- Kč
- na místě 590,- Kč