e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den s cementárnou zpestří David Kraus a Adam Mišík

publikováno: 22.5.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Již tradiční Den s cementárnou v Čížkovicích proběhne letos v sobotu 27. května. Bohatý program pro děti i dospělé je koncipovaný tak, aby veřejnost měla šanci poznat provoz výroby cementu, ale aby se zároveň i pobavila. Stálicemi programu jsou komentované prohlídky cementárny ať už motovlakem anebo pěší s návštěvou výměníku a řídicího střediska.

lafarge_dod_2017_2.jpgLoňská novinka – opičí dráha cementárnou pro děti, se líbila a tak je na programu i letos. Zde si děti  mohou navézt surovinu, sklouznout se z výšky jako z výměníku, zažít, jak to asi vypadá v rotační peci, zkusit si, jak funguje cementový mlýn atd. „Každý rok se snažíme obohatit program něčím novým,“ říká Milena Hucanová, manažerka komunikace. „Letos zpřístupníme i náš vápencový lom v Úpohlavech a zveme zájemce na ukázky odstřelu. Ty jsou na programu dvě a je potřeba se na ně zaregistrovat,“ doplňuje Milena Hucanová.

Návštěvníci se též mohou těšit na americký výstavní kamion firmy CS Beton, který ukáže výrobky z čížkovického cementu. Děti dále na bublinový workshop. Prostor bude věnován i ekologii v podobě třídění odpadů hravou formou a aktivitám organizace Geocycle, jejíž sloganem je „pro budoucnost bez odpadu“.

Den s cementárnou začne v 10,00 hodin, ve 12,30 hodin vystoupí David Kraus s kapelou,  ve 14,45 hudebním vystoupením naváže Adam Mišík s kapelou. Svoje místo zde mají i Ptačí hrátky, které připravují ornitologové, japonské bojové umění Aikido, lezecká stěna či biatlonová střelnice. Podrobný program naleznete na www.lafarge.cz

P.I.