e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Muzejní noc v Teplicích odstartuje zahájení lázeňské sezóny

publikováno: 22.5.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Noc v muzeu, která v Žatci a Lounech probíhá dnes, v pátek, se v Teplicích koná vpředvečer 861. zahájení lázeňské sezóny, v pátek 29. května. Odpoledne muzeum přivítá dětské návštěvníky, až do půlnoci bude otevřeno pro dospělé. Během večer ožijí exponáty i historické postavy.

15,00 - 18,00 hodin - Dětská muzejní noc

Interaktivní odpoledne pro děti od 5 do 12 let bez doprovodu rodičů, v jehož průběhu se děti vydají na cestu kolem světa se známými českými cestovateli. S mecenášem Vojtou Náprstkem se podívají do Ameriky a zahrají si na indiány, s polárním badatelem Juliem Payerem se na sněžnicích vydají na severní pól, doktor Emil Holub je naučí několik afrických her a vyléčí je z malárie, Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic jim ukáže své kresby z poutě do Benátek a dál, které společně popíší husím brkem, profesor Bedřich Hrozný jim v Asii vyluští nápis klínovým písmem na jimi vyrobené hliněné tabulce a na závěr je cestovatelé Hanzelka a Zikmund seznámí s výrobou bumerangu a australskými klokany. Děti budou v průběhu akce soutěžit, tvořit a vyhrávat drobné odměny.

Prohlídky začínají v 15.00, 15.30, 16.00, 16.30 a 17.00 hodin, vstupenky stojí 25 korun, je možné je již nyní zakoupit v pokladně muzea.

19,00 - 24,00 hodin -  XI. teplická muzejní noc

Tradiční noční prohlídky muzea s průvodci v kostýmech doplněné „náhlými“ vstupy oživlých exponátů a historických postav, zakončené ohňovou show.

Průvodci v dobových kostýmech vás ve skupině max. 30 lidí provedou následujícími expozicemi: archeologickou expozicí s pračlověkem, zámeckými pokoji s oživlými historickými postavami, Rokokovým sálem s „živou“ dobovou hudbou, expozicí lázeňství s krásnou lazebnicí a movitou pacientkou, výklenky s uměním 14. – 18. století s tančící Salomé a useknutou hlavou Jana Křtitele, vnitřním nádvořím zámku s husity a křižáky dobývajícími teplický klášter. Ve 22,00 hodin se návštěvníci mohou těšit na ohňovou show skupiny Pantha - Rei na nádvoří zámku, která bude přístupná pro všechny, kteří budou mít zakoupenou vstupenku na kteroukoli hodinu.

Frekvence prohlídek je po 20 minutách. První prohlídka je v 19.00 hodin, poslední začíná 20 minut před půlnocí. 

Vstupné je 50 korun, časové vstupenky jsou v prodeji, zdarma si pak můžete prohlédnout výstavy v Jízdárně - 70 let žlutomodré radosti, 115 let fotbalu v Teplicích a fotbal objektivem Zdeňka Traxlera.