e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké kino se od června přesouvá do letních prostor

publikováno: 22.5.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Letní kino v Žatci zahájí svůj provoz v pátek 6. června v půl desáté večer americkým sci-fi Na hraně zítřka. Promítat bude až do konce srpna vždy od pátku do neděle. Kromě filmů se v letním kině uskuteční i několik koncertů a festivalů.

"Návštěvníci se mohou opět těšit na mnoho zajímavých filmových zážitků, které budou uvedeny ve vynikající obrazové i zvukové formě. Navíc došlo k několika opravám laviček, plátna a zázemí v prostoru tohoto amfiteátru," vysvětlil Karel Fiala z Městského divadla v Žatci.

"První velkou akcí si letos areál již prošel při pořádání Národního šampionátu Mažoretek. Na akci se přišlo podívat více jak 1300 návštěvníků, včetně doprovodu souborů. Další akcí, která se zde uskuteční, bude festival s názvem Pestro Fest. Diváci zde zhlédnou koncerty kapel jako jsou Krausberry, Jahtec Jammin' Job a mnoho dalších," doplnil Fiala. Program festivalu na stránkách www.e-region.cz představíme již brzy.

V letním kině můžete během léta vidět jak premiérové filmy, tak reprízy některých úspěšných filmů - z českých třeba Bony a klid 2, Babovřesky či 10 pravidel jak sbalit holku. Připraveny budou i pohádky, třeba Zloba nebo Jak vycvičit draka.