e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do žateckého Trianglu míří nový investor

publikováno: 22.5.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Tomíčková

Sdílet: facebook twitter google+

Začátkem července japonský výrobce kovových dílů Neturen zahájí výstavbu svého prvního výrobního závodu v České republice. Pro svou investici v hodnotě 400 milionů korun si společnost vybrala Strategickou průmyslovou zónu Triangle. Práci tak na Žatecku najde až 40 lidí. Výrobu firma plánuje zahájit v dubnu 2014.

„Těší mě, že společnost Neturen dala důvěru České republice a vybrala si pro svůj projekt právě Ústecký kraj, který patří mezi regiony s nejvyšší nezaměstnaností,“ uvádí ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

„Ústecký kraj je mezi investory velice oblíbený, v loňském roce sem směřovala necelá desetina ze všech agenturou zprostředkovaných investičních projektů, souhrnem bezmála za tři miliardy korun,“ říká Petr Očko, ředitel sekce fondů EU Ministerstva průmyslu a obchodu, který je pověřený řízením agentury CzechInvest, s tím, že Ústecko má ideální polohu na hranicích s Německem, a je proto dobře dostupné pro tamější zákazníky i dodavatele.

„Jedním z důvodů, které jsme při výběru lokality pro umístění našeho výrobního závodu zvažovali, je místní potenciál pracovní síly, zejména mezi studenty,“ vysvětluje Shigeru Mizoguchi, výkonný ředitel Neturen Czech a dodává: „S první fází náboru nových pracovníků začneme už brzy, druhá je naplánovaná na podzim tohoto roku.“

Skupina Neturen se skládá z 14 dceřiných společností a pěti poboček. Vyrábí a prodává ocelové předpínací výztuže a ohýbané ocelové výztuže pro předpjatý beton používaný ve stavebnictví a tepelně upravovaný a popouštěný drát používaný hlavně pro automobilové a motocyklové pružiny. Společnost se rovněž zabývá výrobou zařízení pro indukční tepelné úpravy používané v různých oborech a provádí tepelné úpravy dílů pro bezpečnostní díly automobilů, obráběcích a stavebních strojů.

Strategická průmyslová zóna Triangle o rozloze 364 ha je jednou z největších strategických průmyslových zón v České republice. Vybudována byla z bývalého vojenského letiště, kde došlo k demolici starých a nevyužívaných objektů a likvidaci ekologických zátěží. V současnosti v ní sídlí devět investorů.