e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Příští sobota bude v Lounech patřit běhu

publikováno: 22.4.2016, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 30. dubna se v Lounech uskuteční po Jarním běhu druhá nejstarší sportovní akce ve městě. Na tradiční Memoriál Karla Raise se sjedou běžci a vozíčkáři ze všech koutů Česka, ale i Evropy. Na své si přijdou i amatérští sportovci při běhu družstev, dětském dni s atletikou a lidovém běhu v Masarykových sadech.

Lounský ávod má mezi sportovci vynikající pověst a letošního roku se koná již 27. ročník silničního běhu, 24. ročník závodu vozíčkářů a 7. ročník štafetového běhu 5 x 3 kilometry, to vše na trase Počerady – Louny 15 km. Po předloňské úspěšné premiéře se uskuteční na stejné trati již 3. ročník závodu na kolečkových bruslích (in line skate).

Velkou popularitu si získává také štafetový běh pětičlenných družstev na 15 kilometrů (jeden úsek cca 3 km). Jde o družstva firemních, školních, sportovních,   rodinných či zájmových kolektivů i kolektivů ústavů sociální péče, bez rozdílu věku, pohlaví, zdravotních či duševních hendikepů. V týmech mohou vedle sebe startovat ženy i muži, děvčata i chlapci, děti, rodiče i prarodiče či žáci a jejich učitelé. Každé družstvo musí mít vlastní jednotný sportovní dres. 

Součástí Memoriálu Karla Raise bude již tradičně Lidový běh s Mizunem pro radost z pohybu a Dětský den. Start je před hlavním pavilonem v 10,45 hodin a trať je vedena po cestách výstaviště, bez výrazných převýšení. Sportovci s postižením a jejich doprovod absolvují vzdálenost 1 100 m (jedno kolo), ostatní běžci vzdálenost 2 200 m (dvě kola). Všichni účastníci lidového běhu „S Mizunem pro radost z pohybu“ budou zařazeni do losování o hodnotné ceny. Losování proběhne před hlavním pavilonem lounského výstaviště od 12,30 hodin. Při doběhu Lidového běhu i hlavního závodu bude závodníky povzbuzovat bubenická show Tam tam Batucada.

Programem Dětského dne budou soutěže dětské atletiky pro nejmenší a mnoho dalších soutěží a dovednostních her, které připravili trenéři atletické přípravky ASK Elna Počerady a organizátoři z Městské knihovny Louny. Program je určen pro děti od 2 do 15 let. Probíhat bude od 8,45 do 14,00 hodin před hlavním pavilonem. Děti budou za své výkony a znalosti odměňovány drobnými dárky, které věnuje pořadatel a ostatní partneři Memoriálu Karla Raise 2016. Nebude chybět ani stánek Městské knihovny v Lounech a od 12,00 hodin představí ukázky požárního sportu a požárního zásahu Sbor dobrovolných hasičů Cítoliby. Snahou organizátorů je opět vytvořit příjemnou atmosféru sportovně - společenské akce, která sbližuje všechny lidi bez rozdílu věku, zdravotních či duševních sil. A tak nashledanou v sobotu 30. dubna v Masarykových sadech v Lounech.

Na fotografii: Vítěz loňského ročníku Silas Kiprono Too.