e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 24. až 26. dubna

publikováno: 22.4.2015, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Na tento víkend tu máme pozvánky na zahájení turistické sezóny nebo na městské slavnosti v Chomutově. Na své si přijdou rovněž příznivci cyklistiky, pro které máme připraveny hned dvě akce. Do historie vás zavede den sokolnictví a lovectví, moderní techniku naopak představí lodní modeláři. A nechybí ani divadelní představení, výstava obrazů nebo třeba golfový turnaj.  V pátek aktulizováno!

Zahájení sezóny na Červeňáku
Destinační agentura Dolní Poohří zahájí turistickou sezónu 2015 poslední dubnovou sobotu na rozhledně na Červeném vrchu na Lounsku. 25. dubna dopoledne se mohou návštěvníci vydat na krátký turistický pochod z Loun. Sraz účastníků je mezi 10,00 – 10,30 hodin u infocentra v Lounech na Mírovém náměstí, odkud se pochodníci vydají přes Dobroměřice k rozhledně na Červeném vrchu.

Den sokolnictví a lovectví
V sobotu 25. dubna proběhne na Horním hradě u Stráže nad Ohří Den sokolnictví a lovectví. Záchranná stanice Penthea přiveze na dvacet druhů dravých ptáků i sov. Zcela unikátním zážitkem může pro návštěvníky být příležitost vyzkoušet si vypuštění dravce z vlastní ruky. Během celého dne budou mít návštěvníci možnost podívat se na dravce pořádně zblízka, dozví se o historii sokolnictví, o životě dravých ptáků, zajímavostech z jejich života a nepřijdou ani o letové ukázky dravců.

Cyklojízda na Mostecku
Turistickou sezónu zahajuje také město Most, a to v neděli 26. dubna, kdy v 11,00 hodin z 1. náměstí odstartuje cyklojízda. Pořadatelé nabízejí dvě trasy – kratší 17 km a delší 30 km, obě končí u přesunutého kostela.

Cyklojízda Českým středohořím
Další výlet pro vás organizují pořadatelé v Českém středohoří v sobtu 25. dubna. Start je v 9,00 hodin na parkovišti u hlavního nádraží v Ústí nad Labem. Připraveny jsou tři trasy - 50, 75 a 130 km. Krátká trasa do Velkých Žernosek a  přívozem do  Českého středohoří, střední a  dlouhá trasa podél řeky Bíliny a  následně do  Českého středohoří. Na  startu bude k  dispozici mapa, itinerář a výklad tratě. Ukončení jízdy v Koštově.

Soutěž modelů lodí
Na rybníku Barbora v Duchcově se v sobotu 25. dubna od 9,00 hodin konají soutěže modelů lodí řízených rádiem.

Chomutovské slavnosti
Největší městské slavnosti, které letos slaví dvacáté výročí a připomínají 40 let historie zooparku, se konají o víkendu v Chomutově. V sobotu i neděli je připraven bohatý program v celém zooparku. Podrobný program obou dnů najdete v tomto článku

Golfové turnaje na Barboře
Na pátek 24. dubna je v Oldřichově u Duchcova přichystaný tradiční páteční odpolední turnaj MEN TOUR - i ženy vítány jsou. Starty od 14.00 hodin. V sobotu 25. dubna od 9.00 hodin nepropásněte první řádný turnaj z golfové série FLEXILEASING KÁMOŠ CUP 2015 pouze na zlepšení HCP (více na www.kamoscup.cz). A v neděli 26. dubna od 10.00 hodin je zde první turnaj ze série 13 turnajů Barbora Golf Tour 2015. V naší tradiční celoroční soutěži se hraje o tři roční hrací fee na rok 2016.

Závěrečný přenos z MET
Po 45 letech uvádí Metropolitní opera novou inscenaci světově oblíbeného dvojprogramu Sedlák kavalír / Komedianti. Závěrečný kus deváté sezóny přenosů z Met uvidí diváci ve dvou tisícovkách kin v 70 zemích po celém světě, včetně 27 českých kin už tuto sobotu 25. dubna od 18:15. Představení můžete shlédnout v digitálním kině Žatec, www.divadlozatec.cz.

Pouť sv. Marka v Sušanech
V sobotu 25. dubna od 14,00 hodin v Sušanech u Chomutova. Začíná odhalením pomníku k uctění památky zemřelých obyvatel Sušan na místním hřbitově, následovat bude mše svatá, kterou bude celebrovat litoměřický biskup Mons. Mgr. Jan Baxant a koncelebrovat jirkovský administrátor Mgr. Miroslav Dvouletý. Hudební doprovod mše svaté zajišťuje Schola sv. Marka pod vedením P. Radima Vondráčka. Po mši bude připravené pohoštění na návsi, kde bude vystupovat hudební soubor Stodský Dudáček pod vedením hudebního skladatele a spoluzakladatele Mezinárodního folklorního festivalu Plzeň pana Miroslava Šimandla st. Pro děti je připraveno pásmo soutěží, tématicky zaměřených na život sv. Marka, o zajímavé ceny od sponzorů akce. Přijďte s námi prožít příjemné odpoledne, oslavit 840. výročí první písemné zmínky o Sušanech a v neposlední řadě ochutnat grilované klobásy, pouťové koláčky nebo tradiční pouťové perníky.

Vernisáž výstavy obrazů
A nakonec přijměte pozvánku na vernisáž výstavy obrazů Jiřího Petrboka, která se koná v pátek 24. dubna v 18.30 hodin v prostorách Galerie výtvarného umění v Mostě. Úvodní slovo pronese Petr Svoboda. Výstava potrvá do 31.7.2015.

Výstup na věž
První jarní výstup na radniční věž se koná tuto neděli 26. dubna v Kadani. V rámci akce Brány památek dokořán se i letos můžete na radniční věž podívat ještě před začátkem oficiální sezóny, a to tuto neděli od 10,00 hodin. Vstup je zdarma a v expozici uvidíte i nový model radniční věže a legendu o psu na radniční věži v komiksové podobě.