e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kupte náušnice nebo koláček, peníze půjdou na houpačky

publikováno: 22.4.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Kdo se na chomutovských slavnostech zastaví u stánku Mateřského centra Kolibřík, určitě neodejde s prázdnou. Na výběr totiž budou ručně vyráběné a originální šperky a dekorace. Více se o Kolibříku dozvědí návštěvníci chomutovských slavností o velikonočním víkendu, 23. a 24. dubna v městském parku. Stánek představí mateřské centrum, zájemci budou mít i možnost vyrobit si něco ve velikonoční dílničce.

Návštěvníky a návštěvnice můžeme nalákat na nápadité plstěné dekorace, zajímavé brože, náušnice, náhrdelníky, hezké papírové a sádrové zápichy do kytiček a další doplňky,“ vyjmenovává Petra Bělohlavá, předsedkyně občanského sdružení Na Louce, které mateřské centrum provozuje. V nabídce bude i něco na zub - koláčky, perník, slané pečivo. Všechno je dílem zaměstnankyň Kolibříka a několika maminek. Prodej jejich výrobků má velmi sympatický účel - nákup houpaček na zahradu u mateřského centra.

Jedna houpačka bude symbolicky ve tvaru ptáčka - kolibříka, druhá ve tvaru pejska, protože naše sdružení provozuje ještě canisterapii. Houpačky budou stát 23 tisíc korun, částečně nám pomůže sponzorský dar od Severočeských dolů,“ upřesňuje předsedkyně. Pořízení houpaček je součástí obnovy zahrady u budovy centra na sídlišti Březenecká. Předškolkové děti, které navštěvují hernu a kroužky v Kolibříku, tak s nástupem jara získají další prostor pro zábavné akce, hry a seznamování se s přírodou. Práce je ještě dost - za pomoci města Chomutov se vysadí živý plot, který oddělí prostor sousedící městské policie, je nutná rekonstrukce herních prvků ze zrušené „pobočky“ Kolibříka ve Václavské ulici a rekonstrukce pískoviště.

S pískovištěm může pomoci i veřejnost - je potřeba sehnat, natřít a přimontovat nová prkna, která budou sloužit dětem a jejich rodičům jako sedátka. „Budeme rádi za každou pomoc, děkujeme i těm, kteří pomáhají dosud,“ dodává Petra Bělohlavá. Mateřské centrum je neziskový subjekt, je závislé na dotacích, a využije i nefinanční podporu.

Kompletní přehled činnosti a služeb mateřského centra, jako je například hlídání dětí či bazárek, je na webu www.mckolibrik.cz.