e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Benešovský zámek chystá letos poprvé velikonoční jarmark

publikováno: 22.3.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Michaela Hlinková

Sdílet: facebook twitter google+

Velikonoce na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí budou plné tradic. Zámek se opět oblékne do svátečního hábitu a navíc se návštěvníci mohou těšit i na Velikonoční jarmark. Ten se uskuteční na nádvoří Horního zámku na Boží hod Velikonoční, v neděli 27. března od 10,00 do 16,00 hodin. 

„Nebude chybět široký sortiment ručně vyráběných produktů od výrobků z proutí, dřeva, skla a keramiky přes originální textilní výrobky, bižuterii a produkty z vosku,“ vypočítal pořadatel trhů Radek Aleš mladší. Dodal, že chybět nebudou ani tradiční gastronomické speciality jako například uzeniny, sýry, valašské frgály, domácí cukrovinky, trdelníky a mnoho jiného.

Během Velikonočního jarmarku bude rovněž zpřístupněn i benešovský zámecký komplex. „O posledním březnovém víkendu otevřeme v 10,00 a brány zavřeme stejně s jarmarkem tedy v 16,00. Prohlídky se tedy budou konat v průběhu dne, nikoli v přesně stanovené časy, jak je tomu o jiných březnových víkendech,“ poznamenal kastelán Zdeněk Henig. Dodal, že s velikonoční výzdobou zámku pomohli i letos školáci z benešovské Základní a mateřské školy.