e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Benešov nad Ploučnicí se otevře o měsíc dřív

publikováno: 22.2.2016, kategorie: Památky, autor: Michaela Hlinková

Sdílet: facebook twitter google+

Už v sobotu 5. března se opět otevřou brány Státního zámku Benešov nad Ploučnicí. „Otevíráme přibližně o měsíc dříve, než je tomu zvykem na státních objektech. Loni se nám to velmi osvědčilo a rádi bychom v této tradici pokračovali i nadále,“ uvedl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Stejně jako v loňském roce bude zámek otevřen celotýdenně, tedy i v pondělí. „Je to opět jedna z novinek, kterou jsme loni testovali a musím s radostí poznamenat, že provoz od pondělí do neděle bylo pro náš zámek velkým přínosem,“ dodal kastelán. V loňském roce si na benešovský zámek nalezlo cestu téměř třiadvacet tisíc návštěvníků.

V březnu bude na zámku otevřeno dle speciální otevírací doby. O sobotách a nedělích se prohlídky budou konat jen v pevně stanovené časy a v pracovní dny mohou zámek navštívit pouze předem objednané skupiny čítající více jak pět osob. Od dubna bude zámek zpřístupněn už dle klasického návštěvního řádu. „Březnové soboty a v neděle bude Dolní zámek přístupný vždy v 11,00 a ve 13,30 hodin, Horní pak v 12,15 a ve 14,45 hodin,“ upřesnil Henig.